• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Taşdelen Okuma-yazma Heyecanına Ortak Oldu

Taşdelen Okuma-yazma Heyecanına Ortak Oldu
Çankaya Belediyesi Ümitköy Çankaya Evi'nde düzenlenen kursları tamamlayan vatandaşlar sertifikalarını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in elinden...

Çankaya Belediyesi Ümitköy Çankaya Evi'nde düzenlenen kursları tamamlayan vatandaşlar sertifikalarını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in elinden aldılar.

Çankaya Belediyesi'ne bağlı Çankaya Evlerinde eğitimler ve hobi etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Ümitköy Çankaya Evi'nde 120 saatlik okuma-yazma kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, 300 saatlik eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere de ilkokul diplomaları törenle verildi.

Kursiyerleri mutlu günlerinde Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Belediye Başkan Vekili Kadir Yıldırım, Meclis Üyesi ve CHP Grup Başkanvekili Ali Yiğit, Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya ve muhtarların yanı sıra Çankaya Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Namık Kemal Yıldız da yalnız bırakmadı.

DİPLOMALARINI TAŞDELEN'DEN ALDILAR

Okuma-yazma eğitimlerini veren Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) gönüllüsü Öğretmen Gülcan Özkan'ın sunumuyla gerçekleşen törende 7 kursiyer ilkokul diploması, 11 kursiyer de okuma-yazma sertifikasını Taşdelen ve diğer konukların ellerinden aldılar.

Çankaya'da okuma-yazma oranının çok yüksek olduğunu belirten Alper Taşdelen, bilmeyenlerin de Çankaya Evlerinde öğrenmesinin önemine değindi. Hz. Ali'nin "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" sözünü hatırlatan Taşdelen; "Böyle bir kültürden geliyoruz. Öğrenmenin yaşı yok. Böyle bir eğitime aracı olduğumuz için büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

AÇEV gönüllülerine ev sahipliği yaptığı için Çankaya Belediyesi'ne teşekkür eden Çankaya Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürü Namık Kemal Yıldız da, birlikte yapılan çalışmalardan güzel işler çıktığını belirterek her iki kurumla ortak çalışmaların geliştirilerek yürütüleceğini ifade etti.

Törenin ardından diğer kursları gezerek kursiyerlerle bir araya gelen Taşdelen'e, gitar eğitimi alan kursiyerler bir sürpriz yaptılar. Öğretmenleri eşliğinde hep beraber "Sen Hoşça kal" adlı şarkıyı çalıp söyleyen kursiyerlere Taşdelen de eşlik etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim