• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Taşçı, Ödülü Özgecan Aslan’ın Ailesine Verecek

Taşçı, Ödülü Özgecan Aslan’ın Ailesine Verecek
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın eşi ve Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, Samsun'da...

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın eşi ve Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı, Samsun'da düzenlenen "Samsun'un Enleri" adlı anket yarışmasında en başarılı sivil toplum örgütü kategorisinde üçüncü olan Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi'nin ödülünü Özgecan Aslan'ın ailesine vereceklerini söyledi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015 tarihinde vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın ismi cinayetten 5 gün sonra Atakum Belediyesi Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi'ne verilmişti.

Dün akşam Anemon Otel'de Samsun Kent Medya Organizasyonu tarafından düzenlenen "2015 Yılı Samsun'un Enleri" anket yarışmasında en başarılı sivil toplum örgütü kategorisinde üçüncü olan Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi'ne ödülünü merkezin gönüllü yöneticisi Fatma Taşçı aldı.

Ödülü 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan'ın elinden alan ve ödül sonrası konuşan Fatma Taşçı, "Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmetler Merkezi gönüllülük esasına dayalı olarak kurulmuş bir merkezdir. Burada dezavantajlı gruplar adına çalışmalar yürütülüyor. Bu çalışmaları gönüllü kadınlarımız evlerinden, işyerlerinden ve ailelerinden feragat ederek yürütüyorlar. O anlamda gönüllü bir ekibimiz var. Bu başarı onlara ait, ben onları temsilen bu ödülü almış bulunuyorum. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum. Çok başarılı çalışmalar ortaya koyuyorlar. Bizde elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz" dedi.

"ÖDÜLÜ ÖZGECAN'IN AİLESİNE GÖTÜRECEĞİZ"

Kazandıkları ödülü Özgecan Aslan'ın ailesine vereceklerini belirten Taşçı, "Bu ödülü merkezimize adını veren Özgecan Aslan kızımızın ailesine ithaf etmek istiyorum. 3 Aralık tarihinde Özgecan Aslan davası sonuçlandırılmış ve suçlular müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Bu ülkemizde alınan güzel bir haberdir. Alınan bu karar Özgecan'ımızı geri getirmeyecek. Fakat Türkiye'de örnek teşkil etmesi açısından önemli bir karar olduğunu düşünüyorum. Davanın sonuçlanması ile birlikte bizler Özgecan Aslan'ın ailesine bir ziyarette bulunmayı düşünüyoruz ve bu ödülü asıl sahipleri olan onların ailesine teslim etmek istiyoruz. Diliyoruz ki Türkiye'de bir daha böyle acılar yaşanmasın. Bu temenni ile organizasyonda emeği geçen kısa sürede kurulmasına rağmen başarı elde etmesinde emeği geçen tüm kadınlarımıza, gönüllülerimize ve bu programı hazırlayan, destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Taşçı'nın konuşması salondakiler tarafından alkışlandı.

Taşçı, Ödülü Özgecan Aslan’ın Ailesine Verecek

Taşçı, Ödülü Özgecan Aslan’ın Ailesine Verecek

Taşçı, Ödülü Özgecan Aslan’ın Ailesine Verecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim