• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Taşçı: Göç alanına ilişkin politikaları uyguluyoruz

Taşçı: Göç alanına ilişkin politikaları uyguluyoruz
Nevşehir Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı, ilde 18 Mayıs 2015 tarihinden bu yana hizmet verdiklerini ifade ederek, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün...

Nevşehir Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı, ilde 18 Mayıs 2015 tarihinden bu yana hizmet verdiklerini ifade ederek, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün belirlediği göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamakla yükümlü olduklarını söyledi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı ve beraberindeki heyet, Vali Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret etti. İl Göç İdaresi İl Müdürü Ömer Taşçı, Vali Ceylan'a Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün yürüttüğü iş ve işlemleri hakkında brifing verdi.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün belirlediği göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamakla yükümlü olduklarını belirten Taşçı, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye'ye giriş, kalış, çıkış ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili iş ve işlemleri yürüttüklerini kaydetti. Taşçı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 11 Nisan 2013 tarih ve 28 bin 615 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile kurulduğunu ifade etti. Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde, 148 ilçede ve yurt dışında teşkilatlanmasının hedeflendiğini açıklayan Taşçı, bu kapsamda Nevşehir İl Göç İdaresi'nin 18 Mayıs 2015 tarihinden beri hizmet verdiğini hatırlattı.

Vali Mehmet Ceylan ise geçmişte yapılan ve gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında başarı dileklerinde bulundu ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ziyarette, Nevşehir'deki göçe ilişkin konular ve yapılması gerekenler değerlendirilerek, mevcut ve gelecek dönemlerde yapılması gereken faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyaretin sonunda Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı tarafından, Vali Ceylan'a günün anısına, Nevşehir Göç İdaresi İl Müdürlüğü logolu seramik tabak hediye etti.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim