• BIST 9693.46
  • Altın 2500.911
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.7006
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Tasarımlar HKÜ İçin Yarıştı

Tasarımlar HKÜ İçin Yarıştı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi KIT (Kalyoncu Institute of Technology) öğrenci topluluğu tarafından "KIT Design Obje Tasarım" yarışması düzenlendi.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi KIT (Kalyoncu Institute of Technology) öğrenci topluluğu tarafından "KIT Design Obje Tasarım" yarışması düzenlendi. KIT öğrenci topluluğunun misyonu olan "Eğlen ve Öğren" ilkesi ışığında düzenlenen etkinlik büyük ilgi topladı.

Yapılan açış konuşmalarının ardından jüri üyeleri statları tek tek gezerek incelemelerde bulundu. HKÜ'de yeni yapılan Güzel Sanatlar Ve Mimarlık Fakültesi (GSMF) binasının meydanına inşa edilecek olan obje tasarımı için HKÜ KKM'de gerçekleştirilen yarışmada birbirinden farklı birçok tasarım sergilendi. 27 takımın yarıştığı yarışmada, ilginç tasarımlar fuayene alanında incelendi. Değişik modeller ve dizaynlarla yapılmış tasarımlar katılımcılar tarafından ilgi gördü. KIT (Kalyoncu Institute of Technology) öğrenci topluluğunun KIT Design tarafından düzenlenen "Obje tasarımı, İç Mekan Meydan Objesi Yarışması" üniversite düzeyinde gerçekleştirildi. Hasan Kalyoncu Üniversitesinin GSMF binasının meydanına inşa edilecek olan objenin öğrenciler tarafından tasarlanması amaçlandığı ve organizasyonda katılımcılar takım olarak tasarımını kendi yaptıkları "Meydan Obje" tasarımıyla yarışmaya katıldı. Yarışma, katılımcıların takım olarak hareket etme, teoride öğrendikleri bilgileri sistematik ve pratik olarak uygulama becerisini gözleme imkanı sunduğu açıklandı. Yapılan tasarım jürinin uygun görmesi durumunda yeni yapılan GSMF binası meydanına inşa edilecek. Yapılan tasarımın yanına takım adı ve takım üyelerinin ismi yazılacağı belirtildi. Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Prof. Dr. Görün Arun, Doç. Dr. Serhat Yenice, Yrd. Doç. Dr. Tülay Karadayı Yenice ve Öğr. Gör. Kübra Kalyoncu'nun Jüri üyeleri olarak katıldığı KIT Design Obje Tasarım" yarışmasında obje tasarımlarını tek tek inceleyerek değerlendirmede bulundu. Değerlendirme kriterleri olarak, tasarım yüzde 40, özgünlük yüzde 20, uygulanabilirlik yüzde 20, ve Ergonomi yüzde 20 olarak 4 kriterde puanlandı. KIT öğrenci topluluğunun misyonu olan "eğlen ve öğren" ilkesi ışığında düzenlenen etkinlik, katılımcıların dizayn yeteneğini geliştirebilmesi ve öğrencilik hayatlarında güzel bir anı olarak yer alması için en güzel şekilde organize edildiği açıklandı. Yarışmayı, "önemli olan katılmaktı dwg grubu birinci, ketchup grubu ikinci, CA grubu üçüncü, start design grubu dördüncü ve "pikception grubu 5. sırada tamamladı.

Yarışma toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Tasarımlar HKÜ İçin Yarıştı

Tasarımlar HKÜ İçin Yarıştı

Tasarımlar HKÜ İçin Yarıştı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim