• BIST 9645.02
  • Altın 2419.03
  • Dolar 32.5746
  • Euro 34.8107
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Tasarım Ödüllü Cemer’den, Macera Dolu Oyun Parkları

Tasarım Ödüllü Cemer’den, Macera Dolu Oyun Parkları
Türkiye'nin bir çok bölgesinde ip parkurları, atlama ve tırmanma kuleleri, zipline gibi 7'den 70'e herkesin ilgisini çekecek parklar kuran Cemer, obezite tehdidi...

Türkiye'nin bir çok bölgesinde ip parkurları, atlama ve tırmanma kuleleri, zipline gibi 7'den 70'e herkesin ilgisini çekecek parklar kuran Cemer, obezite tehdidi altındaki çocukları ve yetişkinleri cazip oyun seçenekleriyle maceraya davet ediyor. Cemer Kent Ekipmanları A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melek Eroğlu, "Biz yaptığımız tasarımlar ve üretimimizle, çocukları ve yetişkinleri bilgisayar başından kaldırıp, parklarda vakit geçirmeye ve sağlıklı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Çocukların zevkle oynadığı oyun gruplarını üreten, yaptığı tasarımlarla uluslararası Reddot tasarım ödülünü sektöre ilk kazandıran, en çok tasarım tescil ve patent aldığı için ödüllendirilen Cemer'in hikayesini, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Melek Eroğlu anlattı. 1994 yılında kentsel ürünler üretmek üzere faaliyete başlayan Cemer A.Ş.'nin zaman içinde eksikleri fark ederek, çocuk parkları üretimine yöneldiklerini ve bugünün çocukları için daha kaliteli parklar yapmayı hedeflediklerini belirten Melek Eroğlu şöyle devam etti: "Yaptığımız araştırmalar ve edindiğimiz bilgilerden öğrendik ki, yeni nesillere artık sadece salıncak veya kaydırak tarzı oyun grupları artık yetmiyor, çocuklarımız teknolojik ürünlere daha çok yönelmeye başlamış, bilgisayar veya ekran başında vakit geçirmeye başlamışlar. Beraberinde obezite gibi sağlık sorunları görülmeye başlamış. Biz çocukları bu durumdan nasıl çıkarır ve tekrar parklara çekerek onların sosyalleşmelerini ve el, göz, beyin koordinasyonlarını geliştirmeyi nasıl başarırız diye düşünmeye başladık ve tasarımlarımızı bu yöne kanalize ettik. Teknolojiye duyarlı çocuklar için sahada hareket halinde oynayabilecekleri bilgisayar oyunlarına benzeyen elektronik konseptler geliştirdik. Ayrıca şimdilerde tüm dünyada popüler olan macera parkları ile kentte yaşayan herkesi parklara çekmek amacındayız.

MACERA PARKLARI İLE 50 ÜLKEYE İHRACAT

Bunun için 7'den 70'e herkesin vakit geçirebileceği, eğlenebileceği ve sosyalleşebileceği alanlara ihtiyaç var tabi ki. Ve biz de bunu macera parklarıyla sağlamaya başladık. Macera parkları, atlama kuleleri, zipline, ip parkurları, dağ kızağı gibi tüm dünyada kullanılmaya başlayan heyecan dolu çeşitli aktiviteleri barındıran alanlardır. Türkiye'de de bazı illerimiz bu konuda öncü oldular ve macera parkları kurdular. Halkın yoğun talebi önümüzdeki dönemde parklarda 7'den 70'e herkesi görebileceğimizi gösteriyor. "

Dünyanın değişik kıtalarında yaklaşık 50 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Melek Eroğlu, "Bugünün çocuklarına, yarının gençlerine aynı zamanda kenti kullanan herkese üretim yaparken, güvenlik faktörünü ön planda tutuyoruz. Bu nedenle de yurt içi ve yurt dışı standartlara önem veriyoruz. Üretime başladığımız günden beri standartların önemini anlatıyor ve tüm sektöre, standartlara uyma konusunda öncülük yapmaya çalışıyoruz" dedi.

SEKTÖRDE BİR İLK; REDDOT TASARIM ÖDÜLÜ

Kalite ve standartlara uygunluğun dışında yeni nesil tasarımlara özel önem verdiklerini söyleyen Eroğlu, " Oyun çocuklar için sosyalleşme yöntemi, gerçek hayatın bir provasıdır. Önündeki yaşantısında gerekli davranış biçimlerini geliştirdiği bir iştir aslında oyun. Tüm bunların bilinciyle geniş bir ar-ge kadrosu oluşturduk ve sürekli yeni tasarımların peşinde koşuyoruz. Bunlardan bir tanesi 2014 yılında 53 ülkeden 4815 adet projenin yarıştığı "Red Dot" Uluslararası Tasarım Yarışması'nda tasarım ödülünü kazandırdı bize ve ülkemize. Bu da bizim şimdiye kadarki yaptığımız çalışmaların doğru ve yerinde olduğunu gösterdi " dedi.

DOĞA DOSTU ENERJİ KULLANIYORUZ

Melek Eroğlu, bugünün çocukları için hizmet verirken yarının çocuklarını gençlerini de düşünmek ve yaşanabilir temiz bir dünya bırakmak amacıyla hareket ettiklerini belirterek, doğa dostu enerji projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Eroğlu, "Bu amaçla "Doğa Dostu Enerji" projemizi hayata geçirerek, üretimde kullandığımız elektriğin yarısını güneşten elde etmeye başladık. 21 yıllık geçmişinde sektörel başarısını ulusal ve uluslararası ödüllerle belgelemiş olan Cemer'in önceliği her zaman sağlıklı nesiller ve temiz çevre olacaktır" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

Tasarım Ödüllü Cemer’den, Macera Dolu Oyun Parkları

Tasarım Ödüllü Cemer’den, Macera Dolu Oyun Parkları

Tasarım Ödüllü Cemer’den, Macera Dolu Oyun Parkları

Tasarım Ödüllü Cemer’den, Macera Dolu Oyun Parkları

Tasarım Ödüllü Cemer’den, Macera Dolu Oyun Parkları

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim