• BIST 9716.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Tartışmalı Bilimsel Konuların Öğretimi İçin TÜBİTAK Projesi Başlatıldı

Tartışmalı Bilimsel Konuların Öğretimi İçin TÜBİTAK Projesi Başlatıldı
Uludağ Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi ortaklığında fen bilimleri öğretmenlerinin GDO'lu gıdalar, nükleer enerji ve genetik...

Uludağ Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi ortaklığında fen bilimleri öğretmenlerinin GDO'lu gıdalar, nükleer enerji ve genetik kopyalama gibi tartışmalı bilimsel konuları nasıl öğreteceğiyle alakalı TÜBİTAK projesi başlatıldı.

FESKÖK adıyla başlatılan TÜBİTAK 1001 projesinin yürütücülüğünü Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Kılınç yapıyor. Pprojede, Akdeniz Üniversitesi'nden Doç. Dr. Mehmet Erdoğan ve Marmara Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serhat İrez'ın yanı sıra doktora öğrencileri de çalışıyor. Fen öğretmenlerinin günümüzde henüz tartışmalı durumdaki sosyobilimsel konuları öğrencilerine nasıl öğretmeleri gerektiğinin ele alınacağı projede 5, 10 veya 30 saatlik anlat-dinle şeklindeki bir hizmet içi eğitim yerine yaklaşık iki yıl sürecek sürdürülebilir bir profesyonel gelişim planlanıyor.

Projede Bursa, Antalya ve İstanbul illerinden seçilecek birer ortaokulda (her okulda 5 fen öğretmeni olmak üzere) profesyonel öğrenme toplulukları kurulacak. Öğretmenler birbirlerinden öğrenecek, hatalar hakkında anında dönütler alacak ve pedagojik inançları ile ilgili refleksiyonlar yapacak. FESKÖK'te şu an sosyobilimsel konuların öğretimi ile ilgili paydaşların katıldığı bir öğrenme/öğretme çerçevesi geliştiriliyor. Bu süreçte 10 fen öğretmeni, 5 fen eğitimci akademisyen ve 3 öğretim programı yapıcısı ile bu alanlarda çalışan bilim insanları, mühendisler ve işverenlerin görüşleri alındı. Yani merkezden çevreye bir politika yerine çevreden merkeze bir politika ile öğrencilerin edinmesi gereken kazanımlar belirleniyor.

ÖĞRETMENLER İÇİN WEB ÖĞRENME

Projede ayrıca, fen öğretmenlerinin sosyobilimsel konuların öğretimini öğrenmesi için bir WEBÖĞRENME platformu kurulacak. Burada fen öğretmenleri için sosyobilimsel konular ile ilgili geliştirilecek modüllere ve bu modüllerin etkili kullanımı ile ilgili pedagojik bilgilere ulaşılabilecek. WEBÖĞRENME Türkiye'deki tüm fen öğretmenlerinin ücretsiz ulaşabileceği bir platform olacak. WEBÖĞRENME proje websitesinde (www.feskok.com) yayınlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim