• BIST 9136.05
  • Altın 2324.383
  • Dolar 32.3675
  • Euro 34.9483
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tartışılan projenin açılışı yapıldı

Tartışılan projenin açılışı yapıldı
BARTIN (İHA) – Bartın'ın Güzelcehisar köyündeki plajda bulunan 850 metre uzunluğundaki yürüyüş platformunun 1'inci kısmı törenle açıldı.

BARTIN (İHA) – Bartın'ın Güzelcehisar köyündeki plajda bulunan 850 metre uzunluğundaki yürüyüş platformunun 1'inci kısmı törenle açıldı.

Barın Güzelcehisar köyünde bulunan ve yapımı sırasında Şubat ayında yaşanan fırtınalarda zarar gören 850 metre uzunluğundaki platformun 1'inci etabı tamamlandı. Platform, düzenlenen açılış töreniyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Törende yaptığı açılış konuşmasında, bölgedeki lav sütunlarının platformla turizme açılacağını belirten Bartın Valisi Nusret Dirim, "Zaman zaman eleştirilere konu olan hatta bazen eleştiri sınırlarını da aşan konulara da konu olan bir projenin önemli aşamalarından birisinin gerçekleştiğini memnuniyetle görüyoruz. Buradaki amaç lav sütunlarını öncelikle turizme kazandırmaktı. Burada insanlar 4 mevsim gelip bu kayalıkları görme imkanına sahip olacaklar. Tabi insanlar burada denize girme imkanına da sahip olacaklar. Önümüzdeki dönemde buradaki kalenin restorasyonu da gündeme gelebilir. Burası her zaman günün 24 saati açık olacak. Proje eleştirilirken biraz daha sabırlı olunsaydı biraz da beklenilseydi bence daha makul eleştiriler olacaktı" dedi.

Bartın'ı turizm alanında geliştirmeye gayret ettiklerini belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Güzelcehisar lav sütunları 4 büyük bloktan oluşuyor. Metrelerce uzunluğunda. 80 milyon önce oluşmuş. Dünyada 4 yerde var. Bunlardan biri de Güzelcehisar. Burası ayrıca 2017'de tabiat parkı ilan edildi. Buraya zarar vermeden bu projenin yapılması gerekiyordu. Her şey kuralına göre yapıldı. Çevreye zarar mı veriliyor şeklinde endişeler ortaya çıktı. Ben bu endişelerin iyi niyetli olduğuna inanıyorum. Ancak eser ortaya çıktıktan sonra birçok arkadaşımızın yapılan doğruymuş dediğini de duydum" şeklinde konuştu.

Filyos projesi ile ilgili de açıklama yapan Tunç, Filyos Limanı'nın Türkiye'nin en büyük 3'üncü, Karadeniz Bölgesi'nin ise en büyük limanı olacağını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından platform açılışı gerçekleşti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim