• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Tarsus’tan Askere Güç Desteği

Tarsus’tan Askere Güç Desteği
Mersin'in Tarsus ilçesinden, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda görev alan polis ve askerlere 675 kilo, 50...

Mersin'in Tarsus ilçesinden, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda görev alan polis ve askerlere 675 kilo, 50 bin paketten oluşan bandırma, lokum, cezerye, kuruyemiş ve Türk bayrağı gönderildi. Öğrencilerin gönderdiği mektuplar ve destek paketlerini alan güvenlik güçleri, bu anlamlı davranışın kendilerine büyük moral verdiğini dile getirerek memnuniyetlerini belirtti.

Tarsus Medeniyetler Beşiği adlı sosyal medya yöneticileri, başlattıkları kampanyayla Güneydoğu'da görev yapan güvenlik güçlerine destek başlattı.

Mustafa Burak Çınar isimli çocuk ise asker selamı vererek, Türk bayrağını öptükten sonra araca ilk malzemeyi koydu.

Tarsuslular olarak Mehmetçiklerin yanında olduklarını belirten Tarsus Medeniyetler Beşiği sitesi yöneticisi Rıfat Çınar, destek kolilerin yanında yüzlerce mektup gönderdiklerini söyledi.

Çınar, Tarsus halkından, öncelikle maneviyat açısından üyelerimizden Güneydoğu'daki askerlerimize ne yapabiliriz. Çocuksu duygularla nasıl güzel yazı yazılabilir diye bir araştırma yaptıklarını belirterek "Sağolsun üyelerimiz bize yüzlerce mektup gönderdi. Moral motivasyon açısından yaptığımız en büyük sürpriz bu oldu. Ayrıca, cezerye, kuru üzüm, leblebi ve lokum gibi hediyeleri Tarsus halkı olarak yanlarında olduğumuzu bildirmek açısından güzel bir organizasyonla askerimize ve polisimize gönderiyoruz" dedi.

Site yöneticilerinden Münire Kantarcı Aratekin ise vatan, millet ve bayrak için Güneydoğu'da mücadele eden askerlere Tarsuslular olarak yanlarında olduklarını hissettirmek istediklerini söyledi.

Aratekin, askerlerimize Tarsuslular olarak varlığımızı hissettirmek adına sayfa bünyesinde organize ettiği etkinliğe destek veren başta Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can olmak üzere Tarsus Müftüsü Hayri Erenay'a, Tarsus halkına ve bu tür etkinlikleri organize ederek askerlerimize destek veren duyarlı kuruluşlara ve duyarlı gönüllere teşekkür etti. Aratekin, "Bu etkinlikte bizi yalnız bırakmayan basının güzide temsilcilerine sayfamız adına, Tarsus halkı adına, yurdumuzun her bir bölgesinde aslanlar gibi mücadele eden polislerimizin ve Mehmetçiklerimizin adına çok teşekkür ediyoruz. Yüce Allah birliğimizi, dirliğimizi, düzenimizi bozmasın. Şehit kanlarıyla sulanmış kutsal yurdumuzda ve yaşadığımız Tarsus'ta şehitlik mertebesine ulaşmış şehadete koşmuş bütün şehitlerimizi rahmet ile anıyoruz. Ayrıca kısa bir süre önce aramızdan ayrılıp şehadete giden Yüzbaşımız Halil Özdemir'i, Samet Yılmaz'ı, Sabri Acem'i, Cemre Salih Gözen'i, Murat Küpeli'yi, Hüseyin Kıraç'ı, Ahmet Güngör'ü ve adını sayamadığımız bütün Tarsuslu şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, ruhları şad olsun" ifadesini kullandı.

Asker selamı verip, paketlerin içinde bulunan Türk bayrağını öpüp araca koyan Mustafa Burak Çınar adlı çocuk, tekrar asker selamı çaktı. Güzelce hazırlanan koliler sayfa yöneticileri tarafından araca yüklendi.

Hareket eden araca el sallayan site yöneticileri, "Allah güvenlik güçlerimize güç versin" dedi.

Gönderilen desteği alan Hakkari Yüksekova Efeler Tabur Komutanlığı askerleri, Tarsuslulara teşekkür etti.

Tarsus’tan Askere Güç Desteği

Tarsus’tan Askere Güç Desteği

Tarsus’tan Askere Güç Desteği

Tarsus’tan Askere Güç Desteği

Tarsus’tan Askere Güç Desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim