• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Tarsus’ta PKK'nın yaktığı okula 1 milyon TL harcanacak

Tarsus’ta PKK'nın yaktığı okula 1 milyon TL harcanacak
Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen terör olaylarında göstericiler tarafından yakılan Fahrettin Paşa İlk ve Ortaokuluna tekrar eğitime kazandırılması...

Mersin'in Tarsus ilçesinde meydana gelen terör olaylarında göstericiler tarafından yakılan Fahrettin Paşa İlk ve Ortaokuluna tekrar eğitime kazandırılması için 1 milyon TL'nin harcanacağı belirtildi.

22 Aralık'ta 2015'te Tarsus'ta meydana gelen olaylarda 13 yaşındaki bir çocuğun ölümünden sonra terör örgütü PKK yandaşları tarafından yakılan Fahrettinpaşa İlk ve Orta Okulu'nun tadilatına başlanıldı.

Yakılan okulun tadilat çalışmalarını yerinde inceleyen Tarsus İlçe Milli, Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, "Fahrettinpaşa Mahallesinde şuanda içerisinde bulunduğumuz okulumuz burada yaşanan terör olayları sonucunda kundaklanarak tahrip edilmişti. Burada öğrenim gören yaklaşık 1400 öğrencimiz eğitim- öğretim kesintiye uğratılmadan en yakın komşu okullara nakledildi ve orada eğitim ve öğretimlerine devam ettiler. Valiliğimiz ve Bakanlığımızla yaptığımız istişareler ve görüşmeler sonucunda hızlı bir şekilde onarım ihale edilmiş ve bir an önce eğitim öğretime katılması için ihale süreci sonuçlandırılmış ve 40-45 gün civarında bitirilme süresi verilmiş ve dolayısıyla bu süre sonrasında burası tekrar mahallenin eğitim- öğretim hizmetini vermeye devam edecektir." dedi.

Okulun tam donanımlı olması için yaklaşık olarak 1 milyon TL'nin harcanacağını belirten Demir, "İnşallah burada eğitime ve öğretime kaldığımız yerden devam edeceğiz. Buradaki hasarın miktarı çok ayrıntılı, öncelikle binada fiziki yapıda bir tahribat var. O tahribat yaklaşık olarak 450-500 bin TL civarında olduğu tespit edilmişti, tabi bunun donatım giderleri var, donarım malzemeleri de tahrip edilmişti. Yaklaşık donatım malzemelerinin yeniden yerine konmasıyla birlikte sanırım 1 milyon civarında bir maliyet getirecektir." ifadelerini kullandı.

Tarsus’ta PKK'nın yaktığı okula 1 milyon TL harcanacak

Tarsus’ta PKK'nın yaktığı okula 1 milyon TL harcanacak

Tarsus’ta PKK'nın yaktığı okula 1 milyon TL harcanacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim