• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tarsus’ta 'itfaiye erleri vuruldu' haberi asparagas çıktı

Tarsus’ta 'itfaiye erleri vuruldu' haberi asparagas çıktı
Bazı basın yayın organlarında "Tarsus'ta 4 itfaiyeci göstericiler tarafından vuruldu" haberi asparagas çıktı.

Bazı basın yayın organlarında "Tarsus'ta 4 itfaiyeci göstericiler tarafından vuruldu" haberi asparagas çıktı. Yangına müdahale eden 2 itfaiye erinin gaz kapsülü isabet etmesi sonucu hafif yaralandığı öğrenildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinin Şahin Mahallesi'nde bulunan Emine Boro Ortaokulu'nun bahçesinde bulunan anaokuluna PKK, yandaşları tarafından molotof atılarak yakılmak istendi. Okulda çıkan yangına hemen polis ekipleri ve itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye başladı.

Çıkan yangın Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliği ekipleri, yaptıkları müdahale ile kısa sürede söndürürken yangına müdahale esnasında, atılan molotof ile etrafa yayılan alevlerin itfaiye ekiplerinin söndürmesini engellemek isteyen göstericiler okula doğru harekete geçince itfaiyecilerin güvenliğini sağlayan Çevik Kuvvet ekipleri göstericilere yönelik biber gazı sıktı.

Biber gazının sıkıldığı havalı tabancadan fırlayan boş kapsül, yangına müdahale eden bir itfaiyecinin kalçasına, oradan da yangına birlikte müdahale ettiği ekip arkadaşının kafasına çarparak yere düştü. Biber gazı kapsülünün şiddetli bir şekilde çarpmasıyla kalçasında ağrı ve sıcaklık hisseden itfaiyeci, sıkılan silahların sesinden de etkilenerek vurulduğunu sandı.

Olay yerinde oluşan paniğin ardından vurulduğu sanılan ve başına biber gazının kapsülü isabet eden 2 itfaiyeci, ekip arkadaşları tarafından Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste yapılan muayenede vurulduğu sanılan itfaiyecinin kalçasında kan izine ve herhangi bir giriş çıkış izine rastlanılmayınca röntgen çekildi, röntgende de herhangi bir yaralanmaya rastlanılmayınca olayın aslı ortaya çıktı. Başına kapsül isabet etmesi sonucu kafasında sıyrık oluşan itfaiyeci de ayakta yapılan müdahale ile taburcu edildi.

Olayı duyarak hastaneye gelen İlçe Emniyet Müdürü Salim Çakan, gazetecilere olayın bir yanlış anlamadan ibaret olduğunu ifade ederek, "Arkadaşlarımız, göstericilere müdahale esnasında sıktığı biber gazının fırlayan kapsülü itfaiyeci arkadaşımızın kalçasına sert bir şekilde çarpması nedeniyle vurulduğunu sandı." dedi.

Molotoflu saldırı sonucu okulda küçük çapta hasar meydana geldi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim