• BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Tarsus’ta Akşemsettin Camii’nin temeli dualarla atıldı

Tarsus’ta Akşemsettin Camii’nin temeli dualarla atıldı
Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye 11 ayın sultanı ramazan arifesinde Akşemsettin Mahallesi'nde yaptıracağı caminin temelini törenle attı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye 11 ayın sultanı ramazan arifesinde Akşemsettin Mahallesi'nde yaptıracağı caminin temelini törenle attı.

Program İlahi sanatçısı Hasan Önal'ın verdiği mini konser ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Mahalle Muhtarı Adnan Özgür, yapılan hizmetler için teşekkür etti. Özgür, "Mahallemizin gelişi ve fiziki yapısı gereği bir camiye daha ihtiyacımız olduğunu tespit ettik. Bu durumu başkanımıza ilettik. Kendileri sağolsun, bu aşamaya geldik. Mahallemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Öz kaynakları en iyi şekilde değerlendirdiklerini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ise, bölgenin ihtiyacına göre hizmetleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tarsus'un her mahallesine eşit hizmet verdiklerini ifade eden Başkan Can, "Üretken belediyecilik anlayışı, aynı zamanda bütüncül yaklaşımı ve birlikte yönetimi benimsemektir. Seçildiğimiz andan itibaren herkese eşit yakınlıkta durmayı hatırda tutmayı, vazgeçilmez ilke edindik. Kapımızın ve gönlümüzün 24 saat süreyle sizlere açık olduğu, sizlere daha iyi hizmet edebilme çabasıyla çalışmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Belediyelerimiz her daim çalışıyor, şehrimiz güzelleşiyor. Biz büyük bir aileyiz. Yön verdiğimiz kaynakların emanetçisi olduğumuzu, bu kaynakların asıl sahibinin sizler olduğunu hiç unutmuyoruz" dedi.

Ramazan ayı arifesinde hayırlı bir hizmet gerçekleştirdiklerini altını çizen Başkan Can, şöyle devam etti:

"Akşemsettin Mahallesi camisinin bir öyküsü var. Belediye meclis üyemiz Mehmet Sabırlı, şu anki cami yerinin arkasında bulunan cami alanının yaklaşık 70 hissedarının 50 tanesine ulaştı. Sağ olsun bunu da cebinden para harcayarak yaptı. İlçe Müftümüzde gerçekten büyük bir destek verdi. Mahallemiz baraja kadar uzanan bir alana sahip. Büyük ve büyüyen bir mahallemiz. Üçüncü cami ihtiyacı ve isteği vardı. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun. İnşallah bu camimiz 2018 Eylül ayında bitecek. Bodrumunda 1500 m2 alana sahip taziye evi var. Çifte minareli ve yaklaşık 1000 kişinin namaz kılabileceği yer olacak inşallah. Bu cami inşaatımız 5'nci cami inşaatımız oluyor. Şu anda Barbaros, Kemalpaşa, Ergenekon Mahallemizde, yeni adliye yanı yani Tozkoparan Zahit Mahallemizde olmak üzere 5 camii inşaatına başladık. İnşallah 6'ncı cami inşaatımızın da ihale tarihi aldık. 6'ncı camimizi Bağlar mahallemizde, 7 Haziran'da ihalesini gerçekleştirip, Temmuz ayı içerisinde de temelini atacağız. 8'nci cami inşaatımız Anıt Mahallesinde Turgut İçgören ilköğretim ilkokulu arkasında kamulaştırmak için adını koyduk. Resmiyete başladık. Oraya 4 milyon 200 bin TL. belediye bütçemizden para aktararak hem cami hem de pazar yeri yapacağız inşallah. 9'uncu cami inşaatımızı da büyüyen Barbaros Mahallemizde gerçekleştireceğiz."

Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise Tarsus Belediyesi'nin her hafta bir hizmeti vatandaşların hizmetine sunduğunu belirterek,

"Her Cuma memleketime geliyorum. Maşallah hemen hemen her geldiğimde boş geçilmiyor. Ramazan ayının başlangıcı ve hayırlı bir hizmetin başlangıcı yapılıyor. Tabi bazıları eleştiriyor cami yapıyorsunuz, taziye evi yapıyorsunuz diyorlar. Camide yapıyoruz, cem evi de yapıyoruz, taziye evi de yapıyoruz. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede hiç kimsenin bundan rahatsız olmaması gerekiyor. Bugün belediyemiz Tarsus'un her bir mahallesine eşit olarak hizmet götürüyor. İnsanlarımızın neye ihtiyacı varsa bunu yapıyor. Ben belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah'ım bizleri ezansız, bayraksız, vatansız bırakma diyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Müftü Hayri Erenay'ın yaptığı dua ve kesile kurban ile caminin temeli atıldı.

Tarsus’ta Akşemsettin Camii’nin temeli dualarla atıldı

Tarsus’ta Akşemsettin Camii’nin temeli dualarla atıldı

Tarsus’ta Akşemsettin Camii’nin temeli dualarla atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim