• BIST 9548.09
  • Altın 2500.291
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.5676
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 25 °C

Tarsus’ta ’15 Şubat’ Gerginliği

Tarsus’ta ’15 Şubat’ Gerginliği
Mersin'in Tarsus ilçesinde, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 17. yıldönümü nedeniyle bazı mahallelerde...

Mersin'in Tarsus ilçesinde, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 17. yıldönümü nedeniyle bazı mahallelerde sokak eylemleri gerçekleştirildi. D-400 karayolunda bir TIR ve Fahrettinpaşa hemzemin geçidinde bir otomobil yakılırken, olaylarda bir kişi yaralandı.

Fahrettinpaşa, Gazipaşa, Şahin, Tozkoparan Zahit, Barbaros ve Bağlar Mahallelerinde sabah saatlerinden itibaren esnafların kepenk açmalarına izin vermeyen terör örgütü PKK yandaşları, öğleden sonra mahallelerde toplanarak eylem yapmaya başladılar.

Fahrettinpaşa Mahallesi'nde hemzemin geçidi trafiğe kapatmaya çalışan grup, geçen yolcu trenlerine ise taş attılar. Diğer mahallelerde de terör yandaşları, yolları kurdukları barikatlarla kapamaya çalışırken, polisin müdahalesi ise gecikmedi.

Göstericilere TOMA ve göz yaşartıcı gaz ile müdahale eden emniyet güçlerine ara sokaklardan ateş açılırken, molotof da atıldı.

Gazipaşa Mahallesi yakınlarındaki eylemde ise Y.G. isimli şahıs yaralanırken, hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Adana-Mersin istikameti D-400 karayolunda seyir eden Süleyman Yaldız yönetimindeki 33 PN 802 plakalı TIR'ı silah sıkarak durduran terör yandaşları, sürücüyü araçtan indirdiler. Duran TIR'a molotof atan göstericiler, aracın yanmasından sonra kayıplara karıştılar. TIR sürücüsü Süleyman Yaldız, "Yol kestiler ileride ateş yakmışlardı. Kafamıza silah dayadılar. Araçlardan aşağıya indirdiler. Aracımıza molotof attılar" dedi.

Fahrettinpaşa hemzemin geçidinde ise plakası alınamayan bir otomobile molotof atan göstericiler, aracı kullanılamaz hale getirdiler.

Tarsus’ta ’15 Şubat’ Gerginliği

Tarsus’ta ’15 Şubat’ Gerginliği

Tarsus’ta ’15 Şubat’ Gerginliği

Tarsus’ta ’15 Şubat’ Gerginliği

Tarsus’ta ’15 Şubat’ Gerginliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim