• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Tarsus’a 11 milyon liralık yatırım

Tarsus’a 11 milyon liralık yatırım
Tarsus Belediyesi tarafından yap işlet devret modeli ile inşa edilen Ergenekon Mahallesi Yaşam Merkezi bünyesinde bulunacak kapalı semt pazarı, yüzme havuzu...

Tarsus Belediyesi tarafından yap işlet devret modeli ile inşa edilen Ergenekon Mahallesi Yaşam Merkezi bünyesinde bulunacak kapalı semt pazarı, yüzme havuzu ve spor kompleksi 11 milyon TL'ye mal olacak.

Temel atma töreninde katılımcılara seslenen Başkan Can, 13 dönümün üzerindeki tesisin zemin katında kapalı semt pazarı ve market, 1'inci katında yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı, buhar odası, fitness bölümü ve kafeterya, 2'nci katta ise modern bir düğün salonu yer alacağını söyledi.

Başkan Can, "Şu an temelini attığımız tesisin zemin katında kapalı semt pazarı ve mahallede yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyacını gidermeye yönelik market bölümü, 1'inci katta yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk hamamı, buhar odası, fitnes bölümü ve kafeterya, 2'nci katta ise oldukça modern bir düğün salonu yer alacak. Temelini attığımız tesisin bölgemizde bir emsali daha bulunmamaktadır. Bayındırlık birim fiyatları ile yaklaşık maliyeti 11 milyon TL olup, bu tesisin yapımı için belediyemiz bütçesinden hiç para harcanmayacak olması da bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Zeminde yer alan kapalı semt pazarı, belediyemiz tarafından kullanılacak ve geliri de belediyemize ait olacaktır. Tesisin diğer bölümleri yapımcı firma tarafından işletilecek ve sözleşme süresi sonunda hiçbir bedel talep edilmeden belediyemize devredilecektir. Tesis, 2017 yılının ortasında tamamlanacak ve hizmet vermeye başlayacaktır. Temelini hep birlikte attığımız bu tesisimizin bir an önce hizmete girmesi dileklerimle herkese hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Pazarcılar Başkanı Metin Altın, Başkan Can'a çiçek takdim ederek hizmetleri için teşekkür etti. Mersin Milletvekili Baki Şimşek de tesisin Tarsus'a ve Tarsuslulara hayırlı olmasını diledi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise yaptığı konuşmada, Tarsus'un gün geçtikçe güzelleştiğini söyledi.

Müftü Hayri Erenay'ın yaptığı duanın ardından Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Belediye Başkanı Şevket Can ile protokol üyeleri temel atma botununa basarak, tesisin harcını döktü.Cihan

Tarsus’a 11 milyon liralık yatırım

Tarsus’a 11 milyon liralık yatırım

Tarsus’a 11 milyon liralık yatırım

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim