• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Tarsus Belediyesi’nden Mobil Tahsilat Aracı Hizmeti

Tarsus Belediyesi’nden Mobil Tahsilat Aracı Hizmeti
Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi, Büyükşehir Yasasıyla kapanan beldelere Mobil Tahsilat Aracı ile hizmet verecek.

Mersin'in Tarsus İlçe Belediyesi, Büyükşehir Yasasıyla kapanan beldelere Mobil Tahsilat Aracı ile hizmet verecek. Belirli günlerde kapanan beldelere gidecek olan Mobil Tahsilat Aracı ile vatandaşlar şehir merkezine gelmeden işlemlerini yapabilecekler.

Vatandaşa en iyi hizmeti en seri şekilde vermek için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Mobil Tahsilat aracıyla vatandaşlara kolaylık sağladıklarını söyledi. Can, "6360 Sayılı Büyükşehir Yasası ile belediyemize bağlanan belde belediyelerindeki tahsilat vezneleri kapanmıştır. Beldelerde yaşayan vatandaşlarımız vergilerini ödemede sıkıntılar çekmekteydiler. Kapanan 5 Beldeye vezne açılması hem personel açısından, hem de ekip ve ekipman olarak çok zordu. Kurduğumuz, Mobil Tahsilat aracı ile haftanın belirli günlerinde kapanan beldelerimizde hizmet verecektir" dedi.

Engelli yada hasta vatandaşlar için de Mobil Tahsilat Aracının hizmet vereceğini ifade eden Başkan Can, "Ayrıca, şehir merkezlerindeki esnaflarımızın Belediyeye gelmeden yerinde tahsilat işlemleri gerçekleştirilecektir. Hasta ve engelli vatandaşlarımızın, vergilerini Belediyeye gelmeden bir telefonla Mobil aracımızla evlerine veya iş yerlerine ulaşılarak tahsilat işlemleri kolaylıkla yapılacaktır. Bu da sosyal belediyecilik anlayışımızın bir örneği olup, insana verdiğimiz değerin bir örneğidir" şeklinde konuştu.

Nikah Salonu altında bulunan Veznenin hizmete girdiğini ifade eden Başkan Can, "Ayrıca, Belediye Nikah Salonu içerisinde bulunan veznemiz hizmete girmiş olup, nikah işlemleri için başvuru yapan vatandaşlarımız, dış veznelere yönlendirilmeden yerinde tahsilat işlemleri yapılmaktadır. Buna bağlı olarak Vatandaşlarımızın zaman kaybı önlenmiş olacaktır. Civarda yaşayan vatandaşlarımızda bu veznemizde her türlü vergilerini ödeme imkanı sağlanarak, zaman kaybı önlenecektir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim