• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 17 °C

Tarladan sofraya BESAŞ kırmızı toz biber

Tarladan sofraya BESAŞ kırmızı toz biber
Keles Süt ve Süt Ürünlerinin ardından hizmete açılan Mustafakemalpaşa'daki biber kurutma tesisi ile bölge çiftçisine önemli bir destek sağlayan Bursa...

Keles Süt ve Süt Ürünlerinin ardından hizmete açılan Mustafakemalpaşa'daki biber kurutma tesisi ile bölge çiftçisine önemli bir destek sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu tesislerde el değmeden üretilen kırmızı toz biberi de BESAŞ markasıyla tüketici ile buluşturmaya başladı.

Ekmek ve unlu mamuller üretimindeki tecrübesini süt ürünlerinde de göstererek bu alanda da önemli bir marka olan BESAŞ, şimdi de kırmızı toz biber ile Mustafakemalpaşalı çiftçilerin ürünlerine değer katıyor. Bölgede yeni istihdam alanları oluşturmak ve bölge çiftçisinin gelirlerinin artırılması amacıyla kurulan tam otomatik tesislerde işlenen biberler BESAŞ Kırmızı Toz Biber adıyla BESAŞ satış noktalarındaki raflarda yerini aldı.

Yoğun C vitamini içermesi nedeniyle sağlık açısından birçok faydası bulunan kırmızı toz biberin, kalp krizi riskini azalttığı, grip ve soğuk algınlığına iyi geldiği, mide usaresini kamçılayarak hazmı kolaylaştırıldığı, zihni olumlu etkilediği, kan dolaşımını hızlandırıldığı, iştah açtığı, idrarı artırdığı, böbrek, dalak ve pankreası olumlu etkilediği yapılan araştırmalarla belirlenmiş durumda.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın kırsal kalkınmada da Türkiye'ye örnek olacağını belirterek, bu yatırımlardaki tek hedeflerinin çiftçilerin daha çok kazanmasını sağlamak olduğunu belirtti. Mustafakemalpaşa'daki Ovaazatlı tesislerinin de uzunca bir süre faaliyete alınamadığını hatırlatan Altepe, "Bütünşehir uygulamasının ardından hemen bu tesisler için harekete geçtik. Tüm eksiklerini giderip, geçen yıl kasım ayında hizmete açtık. Bu kadar kısa zamanda da tesislerin ilk ürünlerini almaya başladık. Şimdi bu tesislerde üretilen kırmızı toz biber BESAŞ güvencesiyle halkımızla buluşuyor. Hem ürünü değerlenen çiftçi kazanıyor hem de sağlıklı güvenir gıda ile buluşan tüketici kazanıyor." dedi.Cihan

Tarladan sofraya BESAŞ kırmızı toz biber

Tarladan sofraya BESAŞ kırmızı toz biber

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim