• BIST 9079.97
  • Altın 2324.509
  • Dolar 32.364
  • Euro 34.907
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

"Tarlabaşı çocuklarıyız, Filenin Sultanı da oluruz"

"Tarlabaşı çocuklarıyız, Filenin Sultanı da oluruz"
Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Bayan Milli Takımlar Başantrenörü, Milli Takım Oyuncuları ve VakıfBank'ın ABD'li oyuncusu Kimberley...

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, Bayan Milli Takımlar Başantrenörü, Milli Takım Oyuncuları ve VakıfBank'ın ABD'li oyuncusu Kimberley Hill ile Birlikte Beyoğlu Sururi Ortaokulu'nda voleybol bayramı yaşattı.

Türkiye Voleybol Federasyonu, Gülben Ergen ile birlikte İstanbul'da Beyoğlu ilçesinin Tarlabaşı semtinde yaşayan ortaokul öğrencisi Zuhal ve arkadaşlarının voleybol hayallerini gerçekleştirdiler.

Gülben Ergen'le Tarlabaşı Koordinasyon Merkezi'nde yaptıkları röportajda şartlar nedeniyle mahallelerinde voleybol oynayamadıklarını söyleyen öğrenciler için Tarlabaşı Koordinasyon Merkezi ile birlikte harekete geçen Türkiye Voleybol Federasyonu, Sururi Ortaokulu bahçesindeki voleybol sahasının yenilenmesini sağladı.

Voleybol sahasının açılış etkinliğinde Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ile sanatçı Gülben Ergen'in yanı sıra federasyon yöneticileri, Türkiye Bayan Milli Takımlar Başantrenörü Ferhat Akbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan milli voleybolcular Arslan Ekşi ve Burak Mert, VakıfBank Spor Kulübü'nden Kimberly Hill ve Gizem Örge, Sarıyer Belediyesi Spor Kulübü'nden Özgenur Yurtdagülen, Saran Medya Spor Pazarlama Direktörü Cem Ülkeroğlu, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Lokman Arıcıoğlu da katıldılar.

Tarlabaşı'nda yaşayan Zuhal ve arkadaşlarıyla röportaj yaparak mahallelerindeki şartlar nedeniyle voleybol oynayamadıklarının öğrenilmesini sağlayan Gülben Ergen, voleybol sahasının açılış etkinliğinde konuyla ilgili görüşlerini şu şekilde dile getirdi:

"Tarlabaşı bölgesindeki röportajımızda gördük ki, bu bölgede çocuklar voleybol oynamak istiyor fakat yeterli alan olmayışı ve ailelerinden destek göremedikleri için oynayamıyorlar. Çocuklarımız eğer voleybol oynayarak mutlu olacaksa, elimizden gelenin en iyisini yapmak istedik. Tarlabaşı'ndaki mevcut durumu iyileştirmek için voleybol konusunda Türkiye'deki en kapsayıcı kurum olan Türkiye Voleybol Federasyonu ile ortak bir çalışma yaptık.

Voleybol oynamak için en uygun alan olan Sururi Ortaokulu'nun bahçesine 4 adet mini saha kurarak ve okuldaki var olan sahayı yenileyerek tüm öğrencilerle doyasıya voleybol oynadık. Röportaj günü iki kızımızın ağzından çıkan birkaç naif sözle, bugünkü şenlik havasını yakalayabildik. Çocuklarımızın mutluluğunu ve geleceğe güvenle bakmalarını sağlayabilmek bizim için çok önemli. Bu düşüncemize ortak olarak gerekli tüm yardımları yapan herkese çok teşekkür ediyorum."

"FEDERASYONUMUZUN ÖNCELİK AMACI VOLEYBOLA OLAN İLGİYİ ARTIRMAK"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil ise Tarlabaşı'ndaki öğrencilere yönelik yapılan çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Federasyonumuzun öncelikli amacı ülkemizde voleybol branşına karşı ilgiyi büyütmek. 17 Şubat'ta yayınlanan haberde gördük ki, Tarlabaşı bölgesinde çocuklarımızın bu branşa karşı ilgileri büyük fakat çeşitli nedenlerden dolayı voleybol oynamaları kısıtlı kalıyor. İstedik ki bu bölgedeki çocuklarımıza voleybol oynayabilmeleri için şartları iyileştirelim." diyerek, şöyle devam etti:

"Bunun için en uygun yöntem olan mini voleybol setlerimizin kurulumu için bölgedeki en uygun alanın Sururi Ortaokulu'nun bahçesi olduğunu tespit ettik ve okul yönetimi ile temasa geçtik. Sururi Ortaokulu'na tüm öğrencilerin faydalanabileceği 4 adet mini voleybol seti, çok sayıda voleybol topu verdik ve okulda var olan voleybol alanının direk ve filelerini yeniledik. Bu çalışmamızda bizlere yardımcı olan okul yönetimine ve okul Müdürümüz Murat Serkan Gökboğa'ya, Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı'ya ve Beyoğlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Lokman Arıcıoğlu'na teşekkürlerimi sunuyorum."

Sururi Ortaokulu olarak imza attıkları tüm çalışmaların öğrencileri mutlu etmek ve onların eğitim motivasyonlarını artırmak için olduğunu belirten Okul Müdürü Murat Gökboğa ise düşüncelerini şu şekilde dile getirdi:

"Okul olarak hedefimiz, öğrencilerimizi mutlu etmek, motivasyonlarını yükseltmek ve bu bölgedeki olumsuzluklardan koruyabilmek. Bunun yanında öğrencilerimizin akademik başarısının yükselmesi de bizim için öncelikli hedefler arasında. Öğrencilerimizin tüm hayatları boyunca başarılı olmaları için 32 öğretmenimiz ile onlara gereken eğitimi vermeye gayret ediyoruz. Bölgemizdeki ve okulumuzdaki voleybol alanlarının artmasındaki katkıları için TVF Başkanı Özkan Mutlugil'e ve çocuklarımıza verdikleri motivasyon için voleybol milli takımı oyuncularımıza ve değerli Başantrenörümüz Ferhat Akbaş'a teşekkürlerimi sunuyorum."

Bu arada Türkiye Voleybol Federasyonu Beyoğlu'nda okullar arası turnuvalar düzenleyecek. Tarlabaşı'nda ikamet eden çocukların voleybola ulaşmalarını kolaylaştıran Türkiye Voleybol Federasyonu, Türkiye genelinde yapacağı çalışmalarla, çok daha fazla öğrencinin voleybol oynamasını ve ailelerin de çocuklarını desteklemelerini sağlayacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu ayrıca Beyoğlu ilçesindeki okullarda beden eğitimi öğretmenlerine eğitim verecek, okullar arası turnuvalar düzenleyecek ve çocukları voleybol maçlarına davet edecek.

Cihan

"Tarlabaşı çocuklarıyız, Filenin Sultanı da oluruz"

"Tarlabaşı çocuklarıyız, Filenin Sultanı da oluruz"

"Tarlabaşı çocuklarıyız, Filenin Sultanı da oluruz"

"Tarlabaşı çocuklarıyız, Filenin Sultanı da oluruz"

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim