• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

TARİŞ alanı referandumu başladı

TARİŞ alanı referandumu başladı
Kuşadası'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 milyon 200 bin TL'ye kamulaştırılan Kuşadası'ndaki 9 bin 958 dönümlük TARİŞ arazisine ya...

Kuşadası'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 milyon 200 bin TL'ye kamulaştırılan Kuşadası'ndaki 9 bin 958 dönümlük TARİŞ arazisine ya yapılacağı için referandum başladı. Pazar gününe kadar sürecek referandumda Kuşadası halkı alanın yanına kurulan sandıklara TARİŞ alanının ne yapılmasını için başlatılan referanduma katılan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Buranın altına otopark yapacağım, üzeri de yeşil alan olacak." dedi.

Kuşadası TARİŞ alanına ne yapalım? şeklindeki formu dolduran Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "yeşil alan ve otopark" dedi. Formu referandum sandığına atan Başkan Özlem Çerçioğlu, "9 bin 958 dönümlük TARİŞ alanını 24 milyon 200 bin TL'ye kamulaştırdık. Pazar gününe kadar bu alana sandık koyduk. Kuşadalılar gelin fikirlerinizi, düşüncelerini yazın. TARİŞ alanının ne olması gerektiğini siz karar verin. Sandıktan ne çıkarsa onu yapamaya söz veriyorum. Buraya asla ve kata oteli rezidans, yüksek katlı bina olmayacak. Kuşadalıların istediği olacak. Buranın altını otopark üstünü de yeşil alan yapmak istiyoruz. Buraya otel ve konut yapamayacağım. Buradaki binalar restore edilecek. Burası yeşil alan olacak. Altı otopark olacak. Buranın altı otopark olunca üstünün yeşil alan olmayacağını sananlar var." şeklinde konuştu.

'REFERANDUM SANDIĞINA BİLE TAHAMMÜLLERİ YOK'

TARİŞ alanına kurulan referandum sandığına bugün iki kişinin saldırdığını ve polisler tarafından göz altına alındıklarını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, referandumdan çıkacak sonuca herkesin saygı duymasını istedi. Başkan Çerçioğlu, "Sandık koymasak, "düşüncelerimizi almadılar" diye protesto ederler. Düşüncelerini alıyoruz, yine gelip protesto ediyorlar. Kuşadası taş yığınına dönerken kimse mücadele etmedi. Burası yeşil alan olacak. Bunun amacı bizim Kuşadası'na hizmet etmemizi engellemek. Ama kimse bizim Kuşadası'na hizmet etmemizi engelleyemez. Ne yaparlarsa yapsınlar hizmete devam edeceğiz." dedi.

18 Nisana kadar devam edecek referandumdan çıkacak sonuca göre TARİŞ alanının ne yapılmasına karar verilecek. Karardan sonra planlama yapılarak Anıtlar Kurulu'na sunulacak. Cihan

TARİŞ alanı referandumu başladı

TARİŞ alanı referandumu başladı

TARİŞ alanı referandumu başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim