• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmeti Bitirilmemeli

Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmeti Bitirilmemeli
Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özer Ülker, 2006 yılında yayınlanan genelde ile yürürlüğe giren Tarımsal Yayım ve Danışmanlığı Projesi'nin...

Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özer Ülker, 2006 yılında yayınlanan genelde ile yürürlüğe giren Tarımsal Yayım ve Danışmanlığı Projesi'nin devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Oda binasında üyelerin de katılımıyla basın toplantısı düzenleyen Ülker, Avrupa Ülkelerinin 18'nci yüzyılın ortalarında benimseyip, uygulamaya koyduğu tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin, Türkiye'de 1940 yılından itibaren değişik projeler adı altında, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı sorumluluğunda yürütüldüğüne dikkat çekti. Projenin, başarılı olmasına rağmen bazı nedenlerden dolayı devam ettirilmediğini söyleyen Ülker, "2006 yılında yayınlanan genelge ile yürürlüğe giren Tarımsal Yayım ve Danışmanlığı Projesi'nin son günlerde taşradan ulaştırılan bilgiler neticesinde Bakanlığın danışmanlık sektörüne olumsuz bakmasına neden olduğu bilinmektedir. Ülkemizde şuan itibariyle 12 bin tarımsal yayım ve danışman arkadaşımızın bulunduğu ve bu rakamın yüzde 50'sinin farklı birimlerde çalışarak, görevini başarıyla yaptıkları bilinmektedir. Kuruluş amacının büyük çoğunluğuna ulaşmış tarım danışmanlığının bitirilecek söylentisi nedeniyle bu sektörde çalışanlar tedirgin günler yaşamaktadır" dedi.

"PROJENİN DEVAM ETMESİ İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜMÜNDE ROL OYNAYACAKTIR"

Eskişehir Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özer Ülker, projenin devam etmesinin işsizliğin çözümünde de rol oynayacağına dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Ülkemiz tarımının gelişmesinde büyük payı olan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmet projesinin geliştirilerek devam ettirilmesi, istihdam bekleyen binlerce ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve teknikerler gözetiminde yapılan bir üretimde devlet kasasına gerçek vergi, sağlık yönünden güvenilir bir gıda ve çağımızın en önemli hastalığı olan işsizliğin çözümünde büyük rol oynayacaktır."

Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmeti Bitirilmemeli

Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmeti Bitirilmemeli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim