• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Tarımın Başkenti Mersin, Berlin Fruıt Logıstıca Fuarı’nda

Tarımın Başkenti Mersin, Berlin Fruıt Logıstıca Fuarı’nda
Mersin, dünyanın en büyük fuarlarından biri olan, yaş meyve ve sebze sektörünü uluslararası arenada buluşturan Berlin Fruit Logistica Fuarı'na katıldı.

Mersin, dünyanın en büyük fuarlarından biri olan, yaş meyve ve sebze sektörünü uluslararası arenada buluşturan Berlin Fruit Logistica Fuarı'na katıldı.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 3-5 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 130 ülkeden 65 bin ziyaretçinin katıldığı Fruit Logistica Fuarı'nda, Türkiye'den de 42 firma yer alıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz İhracatçı Birlikleri katılımı ve organizasyonu ile fuarda yerini alan Mersin standı, bu fuar sayesinde tarımdaki potansiyelini ve yaş meyve sebze ihracatındaki lider konumunu tüm dünyaya tanıtıyor.

Türkiye'nin yaş meyve ve sebze üretiminde liderliğini elinde bulunduran Mersin, fuarda "Taste of Mersin" sloganı ile ziyaretçileri Mersin'in lezzetlerini tatmaya davet ediyor. Stant, narenciye bölümü ile de büyük ilgi görüyor.

Berlin'e giderek fuara katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dünyada yaş sebze ve meyve tüketiminin giderek arttığını belirterek, "Mersin, 54 milyon dolar ihracat rakamıyla yaş meyve ve sebze ihracatında liderliği elinde bulunduran bir kent. Aynı zamanda verimli toprakları ile üretim anlamında da tarımın önemli kentlerinden birisi. Verimliliği bu kadar yüksek, tropik meyveleri bile üretebilme potansiyeline sahip kentimizin farklı pazarlara ulaşmasını sağlamak, ihracat oranını yükseltmek için bu gibi önemli küresel fuarlara mutlaka katılmalıyız. Berlin Fruit Logistica Fuarı hem katılımcı ülkelerin çeşitliliği hem de kalitesi ile kentimizin katılacağı önemli fuarlarından sadece biriydi. Biz de kentimizin değerlerini burada tüm dünyaya tanıtıyoruz. Katılımcıların ilgisinden de oldukça memnunuz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim