• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Tarımda Kadın Girişimciliği Güçleniyor

Tarımda Kadın Girişimciliği Güçleniyor
KOSGEB Adıyaman Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"...

KOSGEB Adıyaman Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri" kapsamında protokol imzalandı.

Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya gelen KOSGEB Müdürü Şükrü Mısırlı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nihat Yılmaz tarafından protokol imzalandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca "Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" kapsamında 2016 yılında Adıyaman, Bolu, Sakarya, Artvin, Yalova, Adana, Kırşehir, Iğdır, Sinop ve Tekirdağ illerinden oluşan 10 ilde 50 kadın çiftçiye 72 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri verilecektir. Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi sağlanacak.

'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" projesi ile kırsal alanda yaşayan ve yoğun olarak tarımın içinde yer alan 18-40 yaş genç kadınlara yönelik faaliyet gösterecektir. Program ile kırsal alanda genç kadınlara yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının oluşturulması, mevcut istihdam olanaklarının korunması, bu sayede kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin artırılması, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunulması ve farkındalık oluşturması amaçlanıyor.

Bu çalışma ile tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak hedefleniyor.

Bu kapsamda eğitime katılacak kadın çiftçiler eğitim sonunda yüzde 25'i öz kaynak olacak şekilde projelere 30 bin TL destek sağlanacak.

Kadın çiftçilerin hazırlayacağı tahıllar, yemeklik dane baklagiller, seracılık, yem bitkileri, tıbbi- aromatik bitkiler, bağcılık, sebzecilik, meyvecilik, çiçekçilik, küçükbaş-büyükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı ipekböcekçiliği, ormancılık, sepetçilik, dokuma, işleme- pazarlama, aile işletmeciliği ve kırsal turizm konularındaki projelerin destekleneceği kaydedildi.

Tarımda Kadın Girişimciliği Güçleniyor

Tarımda Kadın Girişimciliği Güçleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim