• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Tarımda İş Güvenliği Ve Ev Kazaları Eğitimi

Tarımda İş Güvenliği Ve Ev Kazaları Eğitimi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Kadın Çiftçiler Birimi'nce "Tarım Sektöründe İş...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü Kadın Çiftçiler Birimi'nce "Tarım Sektöründe İş Kazaları ve Ev Kazaları" projesi kapsamında eğitim çalışmaları başladı.

Proje kapsamında kırsal alanda; tarım işlerinde üreten, değerlendiren, pazarlayan, ev içi roller açısından da tüketen bireyler olarak üretimin her aşamasına aktif bir şekilde katılan kadınların seçildiğini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Tarım sektörü, toplumda en tehlikeli sektörlerden biri olarak görülmektedir. Çiftçilik, ailelerin ölümcül ve ölümcül olmayan yaralanmalarla en çok karşılaştıkları sektörlerden biridir. Tarım işleri, çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirebilmektedir. Tarım çalışanları; kanser, solunum hastalıkları, yaralanmalar ve kazalar konusunda önemli risklerle karşılaşmaktadırlar. Kadınlar üretimde en az erkekler kadar rol sahibi oldukları için tarım işlerindeki riskler konusunda eğitim ve sosyal hayatın içinde erkeklerden daha az pay aldıkları bilinmektedir. Türkiye'de son yıllara kadar gerçekleştirilen kırsaldaki yayım çalışmaları daha çok erkeklere yöneliktir. Yasamın her alanında erkekle birlikte sosyal-kültürel ve ekonomik aktivitelerde kadının yer alması, fakat iş güvenliğine yönelik eğitimlerde kadınların yer almaması kadınların hedef kitle olarak seçilmesinde önemli bir paya sahiptir. Bu eğitim projesi kapsamında, Samsun'da 17 ilçede, müdürlüklerimizin belirlediği 121 mahallede en az 15 bin kadın çiftçiye 3 ay sürecek eğitimler planlanmıştır. Asarcık, Ayvacık, Havza, Vezirköprü ilçelerinin mahallelerinde eğitimlere başlanmıştır. Hedef kitleye tarım sektöründe havadan, araziden ateşten ve makinelerden kaynaklanan fiziksel tehlikeleri, pestisit, gübre ve yakıttan kaynaklanan toksikolojik tehlikeleri ve tozlardan kaynaklan tehlikeler ve ev kazaları konusunda eğitim verilmektedir. Kadın çiftçilerimiz bu eğitim projesi sonunda tarım sektöründe işgüçlerini önemli ölçüde kullanırken daha bilinçli hareket edeceklerdir. Ayrıca ev kazaları konusunda da hem kendilerini koruma hem de ailelerini koruma adına bilinçli hareket edeceklerdir" dedi.

Tarımda İş Güvenliği Ve Ev Kazaları Eğitimi

Tarımda İş Güvenliği Ve Ev Kazaları Eğitimi

Tarımda İş Güvenliği Ve Ev Kazaları Eğitimi

Tarımda İş Güvenliği Ve Ev Kazaları Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim