• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Tarım Yolları Çiftçiyi Sevindiriyor

Tarım Yolları Çiftçiyi Sevindiriyor
Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen, tarım arazilerine giden yeni yol açılma ve yol düzenleme çalışmaları, bölge çiftçisini...

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nce yürütülen, tarım arazilerine giden yeni yol açılma ve yol düzenleme çalışmaları, bölge çiftçisini sevindiriyor.

Tarımsal üretimin yoğun olduğu mahallelerde hizmet atağı başlatan Akdeniz Belediyesi, çiftçinin yüzünü güldürüyor. Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, tarımsal üretimin ağırlıklı olduğu mahallelerde yeni yol açma ve düzenleme çalışmalarına son üç ayda hız verdi. Kadastral yol olarak tabir edilen, tarla ve bahçeleri anayola bağlayan bu yollar, üretici açısından büyük önem taşıyor. Zira gerek üretim ve gerekse hasat döneminde sıkça kullanılan bu yollar, özellikle büyük kapasiteli nakliye araçlarına daha fazla hareket kabiliyeti sağlıyor. Böylece üreticiler daha az emek ve zaman harcayarak ürünlerini iç ve dış pazara sunma olanağı buluyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, son 3 aylık çalışma periyodunda Akdeniz'in hemen hemen bütün civar mahallelerine girerek yeni yol açma ve düzenleme programını uyguladı.

Yürütülen programla ilgili bilgi veren Akdeniz Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara, üreticilerin yol düzenleme çalışmalarından son derece memnun olduklarını dile getirdi. Çoğu planlamanın, üretici veya bölge sakinlerinin talebi dahi olmadan gerçekleştirildiğini vurgulayan Baykara, "Hatta kimi zaman çiftçilerimize adeta sürpriz oluyor. Özellikle anayola uzak mesafede tarla ve bahçesi olan üreticilerimiz, ağır tonajlı araçların bozuk yolda ilerleyemediğini, bu nedenle hasat döneminde çok güç şartlarda çalıştıklarını ifade ediyorlar. Yeni tarımsal yolların açılmasını da bu nedenle çok yerinde bir hizmet olarak nitelendiriyor ve belediyemize teşekkürlerini iletiyorlar" dedi.

Tarım Yolları Çiftçiyi Sevindiriyor

Tarım Yolları Çiftçiyi Sevindiriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim