• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Tarım Ve Heyvancılık Heyetinden Milletvekili Aydoğdu’ya Ziyaret

Tarım Ve Heyvancılık Heyetinden Milletvekili Aydoğdu’ya Ziyaret
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Mustafa...

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Mustafa Şahin, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu'yu ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) odasında Milletvekili Aydoğdu'yu ziyaret eden tarım ve hayvancılık heyeti, Aksaray'ın tarım ve hayvancılık alanında sorun ve sıkıntılarını dile getirerek, yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray'ın tarım ve hayvancılık kenti olduğunu belirterek, Aksaray'ın bu yolda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti. Tarım ve hayvancılığın Türkiye'de olduğu gibi Aksaray'da da çok önemli bir sektör olduğunu dile getiren Milletvekili Cengiz Aydoğdu, bunun bilincinde olarak gerekli her türlü çalışmayı yaptıklarını ve takip ettiklerini belirtti.

Aksaray'da tarım ve hayvancılığın her geçen gün büyük bir ivme ile geliştiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray nüfusunun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığını söyledi. Ziraat Odası olarak tarım ve hayvancılık alanında birçok çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Koçak, tarım ve hayvancılık alanındaki devlet desteklerinin üreticilere, çiftçilere adeta can suyu gibi geldiğini belirterek, bu tür desteklemelerin devam etmesini arzu ettiklerini kaydetti. Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ise hayvancılık alanında bilgiler verirken, Aksaray'da hayvan varlığının her geçen gün daha da artarak devam ettiğini belirterek, Aksaray'ın geçmiş yıllara oranla bu yılki hayvan sayısının yüzde 200 oranında arttığını aktardı.

Aksaray'daki su ihtiyacını dile getiren Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Mustafa Şahin ise, "Her zaman söylediğimiz gibi tarım ve hayvancılık Aksaray için gerçekten çok önemli. Ancak tarım ve hayvancılık için de en önemli unsur su. Su olmazsa ne tarım olur, ne hayvancılık. Bu nedenle Aksaray'a dış havzalardan su getirilmesi bu ihtiyacın bir çözümü olacaktır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim