• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Tarım Ve Hayvancılık Heyeti Çiftçilerle İstişare Yaptı

Tarım Ve Hayvancılık Heyeti Çiftçilerle İstişare Yaptı
Aksaray'da Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı...

Aksaray'da Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, köydeki çiftçileri ziyaret ederek toplandı düzenledi.

Çiftçilerle sorun ve talepleri değerlendiren tarım ve hayvancılık heyeti, yeni desteklemeler ve üretim hakkında çiftçilere geniş kapsamlı bilgiler verdi.

Amaçlarının üreticilerin sorun ve sıkıntılarını yerinde dinlemek, tespit etmek ve çözüm üretmek olduğunu belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, "Bugün biz köy ziyareti gerçekleştirdik. İl müdürlüğü olarak hafta sonu da köylerimizi ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinliyoruz. Yerinde de çözümler üretiyoruz. Bakanlığımızın desteklemelerini anlatıyoruz. Eğitim kapsamında diğer desteklemelerle ilgili de bilgiler veriyoruz. Sorunlara yerinde çözüm üretmek amacıyla yerinde ziyaretler yapıyoruz" dedi.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise, her zaman sahada ve çiftçinin yanında olduklarını belirterek, "Bugün tarım il müdürü ve damızlık birliği başkanımızla beraber köy gezisine başladık. Çiftçilerimizi ziyaret ederek bilgilendirmek istedik. Biz koltukta oturmayı sevmiyoruz. Biz her zaman sahadayız, üreticinin yanındayız. Bu yeni çıkan desteklemelerle ilgili üreticilerimize bilgiler veriyoruz. Şehirdeki insanlar zaten bu desteklemeleri biliyor. Bizlerde köydeki asıl üreticilere bilgi vermeye geldik. Üreticilerimizin, çiftçilerimizin talepleri olursa tüm köylerde kurslar açacağız. Bu kurslarla eğitimler vererek üreticilerimize sertifika vereceğiz. Bakanlığımızın "Hadi gel köyümüze geri dönelim" projesi var. Bu proje kapsamında da bilgiler veriyoruz. Her genç çiftçiye 30 bin lira hibe var. 50 bin liri da faizsiz kredi var. Bununla ilgili olarak da Aksaray'da ne kadar genç çiftçimiz varsa yararlansın, sebeplensin diye bilgiler veriyoruz. İlk olarak da Aksaray'ın merkeze bağlı Yenikent Beldesi'ne geldik. Çiftçilerimiz burada bizi kucakladı" diye konuştu.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, sorunların çözüme kavuşması anlamında çok verimli bir ziyaret ve toplantı olduğunu belirterek, "Bugün il müdürümüz ve ziraat odası başkanımızla birlikte Yenikent Beldesi'ndeki çiftçilerin sorunlarını dinledik. Neler yapılabilir, sorunları nasıl çözebiliriz onları konuştuk. Sorunlara yerinde çözüm üretmek amacıyla tüm çiftçilerimizi dinledik ve sorunları çözüme kavuşturduk. Yeni destekleme ve yeni teknoloji hakkında çiftçilerimize bilgiler verdik. Çok verimli bir toplantı oldu. Eğitim vermiş gibi olduk. Çiftçilerimizde son derece memnun oldu" ifadelerini kullandı.

Çiftçiler ise, yapılan toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, kafalarına takılan tüm soru ve sorunları açıklığa kavuşturduklarını söylediler.

Tarım Ve Hayvancılık Heyeti Çiftçilerle İstişare Yaptı

Tarım Ve Hayvancılık Heyeti Çiftçilerle İstişare Yaptı

Tarım Ve Hayvancılık Heyeti Çiftçilerle İstişare Yaptı

Tarım Ve Hayvancılık Heyeti Çiftçilerle İstişare Yaptı

Tarım Ve Hayvancılık Heyeti Çiftçilerle İstişare Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim