• BIST 9079.97
  • Altın 2306.942
  • Dolar 32.3164
  • Euro 35.0238
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Tarım ve hayvancılığın kalbi Burdur’da atacak

Tarım ve hayvancılığın kalbi Burdur’da atacak
Burdur'da bu yıl 3. sü düzenlenecek Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 80 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapacak.

Burdur'da bu yıl 3. sü düzenlenecek Teke Yöresi Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 80 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapacak.

GL Platform Fuarcılık tarafından gerçekleştirilen Teke Yöresi 3. Tarım ve Hayvancılık Fuarı 27-30 Nisan tarihleri arasında 17 bin metrekarelik Uzay Çatı altındaki Burdur Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenecek. Büyük ve küçükbaş hayvanların sergileneceği fuar, çiftlik ekipmanları ve teknolojileri, genetik alanındaki son yenilikleri, yem sektöründeki gelişmeleri görücüye çıkacak. Fuarda sektörün önde gelen firmaları, birlikler, kooperatifler stant açacak. Yurt içi ve yurt dışı alıcılarla buluşma olanağı yakalayacak.

Fuarın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kent ekonomisi güçlü olan bölgelerde toplumsal refahın da arttığına dikkat çekti. Fuarın da kent ekonomisine dolaylı katkısı olacağını belirten Ercengiz, "Hedeflenen ziyaretçinin Burdur'a gelmesi bizler açısından önemli. Belediye olarak üzerimize düşen neyse yerine getireceğiz. 200 firma gelecek. Bu firmalara en uygun şekilde yardımcı olacağız" dedi. Burdur Valisi Şerif Yılmaz da tarım ve hayvancılık sektöründe "üretim" sıkıntısının olmadığını ancak üretilenin katma değerinin Burdur'da kalmasının önemli olduğunu söyledi. Yılmaz, düzenlenecek fuarın bu yapıda olmasını arzu ettiklerini belirtti.

Sektör ulusal fuara kilitlendi

Toplantıya katılan sektör temsilcileri ise fuarın artık "ulusal" düzeye çıkmaya hazır hale geldiğini belirtti. Türkiye Köy Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Yakup Yıldız, "İlk iki fuarda katılımcılar çok memnun ayrıldı. Artık ulusal fuar olma zamanı geldi" dedi. Burdur Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar da "Adı Burdur Fuarı olarak görülebilir ama aslında bu fuar Teke yöresinin fuarı. Geçen yıl 54 bin kişi ağırladık bu yıl 80 bin ziyaretçi bekliyoruz. Hedefimiz daha da yukarısı" diye konuştu. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik de "Bu fuar, Burdur'a yakışıyor" dedi. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz da fuar kapsamında düzenlenecek çalıştaylarla üreticilerin sektördeki yeni gelişmeler hakkında bilgilendirileceğini açıkladı.

Burdur'dan Isparta'ya yeni fuar alanı önerisi

Burdur ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kamil Özcan, kentin ulusal fuar potansiyeli olduğunu ancak bunun için bir fuar alanın da şart olduğunu belirtti. AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik de fuarın uluslararası hale getirilmesi için bir fuar alanının şart olduğunu söyledi. Bu nedenle "ortak" iş yapılması önerisini getiren Özçelik, komşu il Isparta ile birlikte hayata geçirilecek projeyle yeni bir fuar alanının kurulabileceğini söyledi. Özçelik, "Isparta ayrı Burdur ayrı demeyelim, ilk defa ortak bir iş yapalım o da fuar alanı olsun. Yarısı Burdur, yarısı Isparta sınırında olsun. Avrupa'da gördük şehirler iç içe girmiş vaziyette. Burdur hazır, Isparta'da da hazırsa hayata geçirelim engel tanımayalım" dedi.

Teke Yöresi fuarına sahip çıktı

GL Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, tarım, hayvancılık ve yem teknolojileri sektörünün en iyi firmalarının fuarda biraraya geleceğine dikkat çekti. Ceylan, "Biz Burdur için çok heyecanlıyız. Bunun nedeni Burdur fuarına sahip çıkıyor. Teke yöresi sahip çıkıyor. Fuarımızda yeni ürünlerle birlikte hayvansal ve bitkisel ürünlerin işlenmesine yönelik yeni teknolojilerin tanıtımları da olacak. İşletmeler arasında yeni ticari ilişkiler kurulması, pazar payının artırılması ve geleceğe dönük akılcı yatırımların yapılmasına da aracılık edecek. Bizi yalnız bırakmayan üreticilerimize gönülden teşekkür ediyoruz" dedi.

Üreticiler alıcılarla buluşacak

Teke yöresi olması nedeniyle Burdur'un yanısıra Denizli, Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya'yı da kapsayan fuar, sektörel üretimin her aşamasında yer alan firmaları biraraya getirip yeni işbirliklerine de zemin hazırlayacak. Tarımsal kimya ürünleri, ekolojik ve organik tarım, traktör ve biçerdöver, tarım makinaları, sulama, seracılık, toprak ölçüm sistemleri, zirai ilaçlar, bahçe ekipmanları, gübre ve veterinerlik hizmetlerine yönelik stantlar da fuar ziyaretçilerini ağırlayacak.

En güzeli seçilecek

Fuar, ayrıca düzenlenecek yarışmalarla renkli görüntülere de sahne olacak. Burdur İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından ilk kez düzenlenecek "En Verimli Besi" yarışmasında Teke Yöresinin üstün genetik ve ırk özelliklerine sahip ırkları boy gösterecek. Burdur Köy-Koop ve Burdur Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenecek 2. Honamlı Keçi ve Teke Güzellik Yarışması ile heyecan doruğa çıkacak.

Ziyaretçiye sürpriz ödüller

Fuar ziyaretçisi çiftçiler ise fuar alanı girişinde dolduracakları bilgi formu ile kayıt altına alınacak ve noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile çeşitli ödüllerin sahibi olacak.

Tarım ve hayvancılığın kalbi Burdur’da atacak

Tarım ve hayvancılığın kalbi Burdur’da atacak

Tarım ve hayvancılığın kalbi Burdur’da atacak

Tarım ve hayvancılığın kalbi Burdur’da atacak

Tarım ve hayvancılığın kalbi Burdur’da atacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim