• BIST 9679.8
  • Altın 2487.173
  • Dolar 32.4205
  • Euro 34.4431
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

Tarım Kredi Yeniden Kavak’ta

Tarım Kredi Yeniden Kavak’ta
Samsun'un Kavak ilçesinde 2010 yılında kapatılan Tarım Kredi Kooperatifi, 6 yıl aradan sonra yeniden hizmete girdi.

Samsun'un Kavak ilçesinde 2010 yılında kapatılan Tarım Kredi Kooperatifi, 6 yıl aradan sonra yeniden hizmete girdi.

Kavak Tarım Kredi Kooperatifi'nin açılışına Samsun Bölge Müdürü A.Cüneyt Erdoğan'ın yanı sıra, Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Abdulkadir Kütükçü, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Müftü Abdullah Karaca ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış da ilk konuşmayı yapan Bölge Müdürü Erdoğan " Kavak'ta tarımsal faaliyetlerini sürdüren çiftçilerimiz bugüne kadar, ihtiyaçlarını karşılamak için 30 kilometre uzaktaki Ladik Tarım Kredi Kooperatifimize gidiyordu. Tarım Kredi Kooperatiflerinin, tarımın ve çiftçinin olduğu her yerde olması düşüncesinden yola çıkarak, Kavak kooperatifimizi bugün yeniden faaliyete açıyoruz. Çiftçilerimiz artık ihtiyaç duydukları her türlü tarımsal girdiyi uygun koşullarda ve indirimli faiz oranları ile ilçelerinde bulunan kooperatiften tedarik edebileceklerdir. Bugün burada olmamızda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Tarım Kredi Kooperatiflerimize ve Kavak ilçemize hayırlı olsun" dedi.

Kavak Belediye Başkanı Sarıcaoğlu yaptığı konuşmasında "Uzun zamandır çiftçilerimizden Tarım Kredi Kooperatiflerinin ilçemize getirilmesi ile ilgili talepler geliyordu. Biz de konuyu Sayın Bölge Müdürümle paylaştık ve kısa sürede Kavak ilçemiz Tarım Kredi Kooperatifi'ne kavuştu. Emeği geçen herkese teşekkür eder, ilçemize ve tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Kavak Kaymakamı Şekerci ise ilçede yokluğu hissedilen Tarım Kredi Kooperatifi'nin yeniden açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, gerek zirai ve gerekse hayvancılığın geliştirilmesine yönelik çalışmalarda ilçeye önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Kavak Müftüsü Abdullah Karaca'nın yaptığı duanın ardından, kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi.

Tarım Kredi Yeniden Kavak’ta

Tarım Kredi Yeniden Kavak’ta

Tarım Kredi Yeniden Kavak’ta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim