• BIST 9578.83
  • Altın 2476.153
  • Dolar 32.4882
  • Euro 34.5801
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinde görev değişikliği

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinde görev değişikliği
Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşanan görev değişiminin ardından devir teslim töreni yapıldı.

Tarım Kredi Kooperatiflerinde yaşanan görev değişiminin ardından devir teslim töreni yapıldı. Törende eski Genel Müdür Ayhan Karayama, görevi Genel Müdür Fahrettin Poyraz'a devretti.

TRT Arı Stüdyosu'nda gerçekleştirilen devir teslim törenine Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, TBMM Komisyon Başkanları, milletvekilleri, Anayasa Mahkemesi üyeleri, Sayıştay ve Danıştay mensupları, eski Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü İrfan Güvendi, Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, denetçiler, daire başkanları, birim müdürleri, şirket temsilcileri ve çok sayıda personel katıldı. Törende konuşan Tarım Kredi Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Külcü, Genel Müdür Fahrettin Poyraz'ın çok zor bir görev üstlendiğine dikkat çekerek, "Allah yar ve yardımcısı olsun. İnşallah başarılı bir dönemde birlikte çalışırız. Bizler Merkez Birliği yönetimi olarak kurumumuzda görev alan genel müdürlerimize hep destek verdik, bundan sonra da aynı desteği vereceğiz. Genel müdürümüzün görevinin de hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Genel Müdür Poyraz ise, Tarım Kredi Kooperatiflerinin stratejik bir kurum olduğuna dikkat çekerek, "Ulusal güvenlik anlamında en önemli kurumlarımızdan bir tanesi Tarım Kredi Kooperatifleri ve ona bağlı kurum, kuruluş ve şirketlerdir. Bunun farkında olmamız lazım. Eğer bugün Türkiye dimdik ayakta duracaksa, güçlü olacaksa gıda güvenliği noktasında güçlü olmak zorunda. Bunun alt yapısını hazırlamak ve bu sistemi işler vaziyette tutmak zorunda. Bu çalışmayı sadece kendisi için değil, ülke coğrafyası ve mümkünse tüm dünyada da ulaşabildiği her alanda başarmak zorunda. Bu bağlamda kurumumuzun öneminin farkında olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Gelecek nesillere üreten ve güçlü bir Türkiye bırakmak zorunda olduklarını vurgulayan Poyraz, 65. Hükümet'in öncelik verdiği sektörlerin başında tarım ve hayvancılığın geldiğini söyledi. Poyraz, tarımın dünyada ve ülkemizde artan önemine dikkat çekerek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğini yaptığı Milli Tarım Projesi'ni bu anlamda önemsiyorum. Dünyada 7 milyardan fazla insan yaşıyor, bunların beslenmesi gerekiyor. Su, ekmek, gıdanın olmaması durumunda dünyanın halini hayal bile edemeyiz. Bu haliyle birçok ülke kendi kendine yetemiyor. Yeni bir dünya hayal edebilirsiniz ama gıdasız hayal edemezsiniz. Bugün dünyada 34 ülke gıda, 80 ülke ise su sıkıntısı çekiyor. Bütün bu sıkıntılar bizde yok, önce şükredeceğiz, elimizdekinin kıymetini iyi bileceğiz. Ardından da yarınımızı şimdiden görüp, hesap edip tedbir alacağız. Hazine değerinde verimli topraklarımız var ama bu yetmez. Alın teriyle sulanmayan hiçbir toprak bereketini sofraya taşıyamaz. Sofranın bereketini arttırmak için çalışacağız" dedi.

Kamuoyunun Tarım Kredi Kooperatiflerinden yeterince haberdar olmadığını ifade eden Poyraz, "Kurumumuz nasıl algılanıyor. Öneminin kim ne kadar farkında. Bu noktada karar vericiler, yöneticiler olarak ne yapılması lazım masaya yatırılması gerekiyor" dedi.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin kuruluşundan bu güne kadar emeği geçenlere teşekkür eden Poyraz, şunları söyledi:

"Daha yapacak çok işimiz var. Adı konmamış bir mücadele içindeyiz. Türkiye şu anda dünyanın en büyük ve güçlü ülkeleri arasında yer almak durumunda. Bu mücadele sırasında Tarım Kredi Kooperatifleri tüm teşkilatlarıyla birlikte üzerine düşeni yapmak zorundadır. Çok köklü ve geleneklerine bağlı bir kuruluşuz. Ancak bu geleneklerin geleceği inşa etme noktasındaki çabaları engellememesi gerekiyor."

Poyraz, Tarım Kredi Kooperatiflerinin 5 milyon çiftçiye, aynı zamanda da gıda arzı noktasında 80 milyon insana ulaşma kapasitesine sahip bir kurum olduğunu ifade etti. Genel Müdür Poyraz, kurumun inanılmaz bir çalışma alanına sahip olduğunu ve artık bu alanı beraber işleyeceklerini kaydederek, "Üzerimizde bir beklenti var ve bu beklentiyi çalışmalarımızla hayata geçirmemiz gerekiyor. Türkiye eğer 2023 hedeflerine ulaşacaksa, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olacaksa Tarım Kredi Kooperatifleri de bu süreçte üzerine düşeni yapacak. Ve inşallah şimdikinin birkaç katı büyüklüğe ulaşarak hem tarım sanayisi hem de vatandaşa ulaşma anlamında sorumluluklarını yerine getirecektir" dedi.

Türkiye'nin en birikimli kadrolarının Tarım Kredi Kooperatiflerinin bünyesinde olduğunu vurgulayan Poyraz, "Biz görev süremiz boyunca bu bayrağı daha ileriye taşımaya çalışacağız. Emaneti üstlendik, bu kurumun mesuliyetinin ağır olduğunun farkındayım. Tek taraflı bir yönetim anlayışından çok, birlikte yönetim ve tecrübeleri paylaşma anlamında bir çalışma ortamı oluşturabilirsek daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Sözlerime son verirken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırıma, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba'ya, Yönetim ve Denetim kurulu üyelerimize bize olan inançları ve güvenleri için ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Fahrettin Poyraz kimdir?

3 Temmuz 1968'de Kütahya Domaniç'te doğdu. Babasının adı Hilmi, annesinin adı Habibe'dir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde; doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Siyaset Bilimi alanında tamamladı. Maliye Bakanlığında muhasebe denetmeni, Sayıştay Başkanlığında baş denetçi olarak görev yaptı. Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ile Mali Hukuk Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 22 ve 23. dönemde Bilecik Milletvekili seçildi. 24. dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı oldu. Poyraz, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulunun 05.12.2017 tarih ve 384 Sayılı kararı ile genel müdürlük görevine atandı. Poyraz, evli ve 5 çocuk babası.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinde görev değişikliği

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinde görev değişikliği

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliğinde görev değişikliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim