• BIST 9524.59
  • Altın 2502.068
  • Dolar 32.5481
  • Euro 34.6336
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Tarım Konseyi’nden Başbakan Yardımcısı Şimşek’e Rusya Dosyası

Tarım Konseyi’nden Başbakan Yardımcısı Şimşek’e Rusya Dosyası
Antalya Tarım Konseyi İcra Kurulu, Rusya kriziyle ilgili hazırlanan dosyayı Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e sundu.

Antalya Tarım Konseyi İcra Kurulu, Rusya kriziyle ilgili hazırlanan dosyayı Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e sundu. "Krizin etkilerinin minimize edilmesi için, kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı yaptık" diyen Şimşek, "Rusya ile yaşanan kriz sonrası örnek bir çalışma sergileyen Antalya Tarım Konseyi'ni tebrik ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Antalya Tarım Konseyi İcra Kurulu Üyeleri, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i ziyaret etti. Ziyarete Tarım Konseyi Başkanı Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Konsey İcra Kurulu Üyeleri ATSO Başkanı Davut Çetin, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Vahap Tuncer, Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp ile AK Parti Milletvekili Hüseyin Samani, CHP Milletvekili Çetin Osman Budak ve MHP Milletvekili Mehmet Günal katıldı.

İLAVE TEDBİRLERE, YENİ YAKLAŞIMLARA İHTİYAÇ VAR

Konsey Başkanı Ali Çandır, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e, "Türkiye - Rusya Federasyonu Krizinin Antalya Tarım Sektörüne Etkileri ve Sorunların Çözümüne Yönelik Talepler" başlıklı dosya sundu.

Çandır, krizin ardından yapılan çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, hükümet yetkililerine teşekkür etti. Antalya'nın kırsal nüfusuyla birlikte krizden etkilendiğine dikkat çeken Çandır, "Bu nedenle tarım sektörüne özellikle vurgu yapmak istedik. Antalya'nın örtü altı üretimdeki başarısının devam etmesi için ilave tedbirler ve yeni yaklaşımlara ihtiyaç var. Bu yöndeki olumlu tavrınız bizi umutlandırıyor" dedi.

"ETKİNİN MİNİMİZE EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Antalya Tarım Konseyi'nin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Rusya ile yaşanan sorunu en başından itibaren büyük titizlikle takip ettiklerini kaydetti. Şimşek, "Etkinin minimize edilmesi için, kısa, orta ve uzun vadeli planlarımızı yaptık. Başta Ekonomi, Turizm ve Tarım Bakanlıklarımız olmak üzere tüm bakanlıklarımız bu konuyla alakalı çalışıyor" diye konuştu.

"TARIM KONSEYİNİ TEBRİK EDİYORUM"

Sabırlı olmak gerektiğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "İhracatçımızın da üreticimizin de yanındayız. Gereken tüm çalışmayı yapıyoruz. Sabırlı ve yapıcı bir yaklaşım içinde olmak lazım. Birtakım destekleyici adımlar atıldı. Konu henüz çok sıcak. Antalya krizin merkezi oldu. Gerekli tüm çabayı gösteriyoruz. Bu anlamda Antalya Tarım Konseyi modelini de tebrik ediyorum. Türkiye'ye örnek olacak bir çalışma içine girmişsiniz" diye konuştu. Pazar çeşitliliğine vurgu yapan Şimşek, "Hiçbir ülkeye bu kadar bağımlı olmamak lazım" dedi. Şimşek, Ekonomi Bakanlığı'nın pazar çeşitlenmesi konusunda çalışmalar yaptığını da belirtti.

Şimşek, Tarım Konseyi'nin sunduğu raporu incelerken, "Rusya krizinin etkilerinin azaltılması noktasında yoğun çalışma yaptık ama dosyanızda değerli öneriler var. Bunları da dikkate alacağız" diye konuştu.

TOBB VE ZMO'YA ZİYARET

Tarım Konseyi İcra Kurulu ve Antalya milletvekilleri daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, Rusya ile yaşanan krizin tarıma etkisini bildiklerini belirterek, "Özellikle Antalya tarımının krizden etkilenmemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" dedi. Hisarcıklıoğlu, Tarım Konseyi'nin Türkiye'ye örnek teşkil edecek bir yapı olduğunu belirterek, çalışmalarında başarılar diledi.

Tarım Konseyi İcra Kurulu, Antalya Milletvekilleri ile birlikte Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör'ü de ziyaret ederek, Türkiye ve Antalya tarımıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Konsey üyeleri, Güngör ile Rusya krizinin Antalya'ya tarımına etkilerini paylaştı.

Tarım Konseyi’nden Başbakan Yardımcısı Şimşek’e Rusya Dosyası

Tarım Konseyi’nden Başbakan Yardımcısı Şimşek’e Rusya Dosyası

Tarım Konseyi’nden Başbakan Yardımcısı Şimşek’e Rusya Dosyası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim