• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C

Tarım Fuarına Ziyaretçi Akını

Tarım Fuarına Ziyaretçi Akını
Aksaray'da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bu yıl 3'üncü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor.

Aksaray'da Ziraat Odası Başkanlığı tarafından bu yıl 3'üncü düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor.

Nüfusun yüzde 80'inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray'da gerçekleştirilen Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na Türkiye'nin değişik illerinden 111 ayrı firma katıldı. AK Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti, İl Başkanı Abdulkadir Karatay ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ile birlikte fuarı ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, fuarın son derece güzel olduğunu belirterek, "3 yıl içerisinde bu kadar geniş katılımcı ve bu kadar geniş ziyaretçi olması gerçekten Aksaray'ın ne kadar tarım kenti olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Aksarayımız aynı zamanda teknolojiye de aç. Öyle teknolojik cihazlar makinalar gördük ki, o traktörle çiftçilik yapmakta zevkli olacak. Tarım ve hayvancılık için en profesyonel yöntemleri kullanmak gerekiyor. Çıtayı yükseltmemiz gerekiyor. Çevremizdeki tarım kentleri içinde Aksarayımız geride kalmamalı. Onların seviyesinde bir tarım kenti olmalı. Bu kalabalık ve teveccühte buna hazır olduğunu gösteriyor. İnşallah Aksaray umduğu, beklediği, hak ettiği seviyeye gelir. Böylelikle çiftçilerimizde mutlu olur. Ürünlerinden yüksek verim alırlar, iyi kazançlarla satarlar. Biz de siyasi olarak her zaman halkımızın hem içinde hem de yanındayız. Bu kadar güzel bir organizasyonu yaptığı içinde başkanlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

TARIM SEKTÖRÜ TÜRKİYE'Yİ ZİRVEYE TAŞIYACAK SEKTÖR

AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay ise Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak'a organizasyon için teşekkür ederek, "Tüm başkanlarımıza ve belediye başkanımıza da teşekkür ediyoruz. Biz 3 yıl önce bu fuarın ilkini yaptığımızda Aksaray için önemli bir adımdı. O gün itibari ile fuarımıza katılım çok iyi seviyedeydi. Ama bugün şunu görüyoruz ki, artık Aksaray her sene katlanarak büyüyor. Dünyanın en önemli sektörlerinden bir tanesi önümüzdeki yıllarda gıda sektörü. Stratejik önemi olan sektörlerden bir tanesi. Aksaray tarım bölgesi olma hasebiyle de başta Türkiye'nin, daha sonra da dünyanın gıda güvenliğini sağlayacak güce sahip, potansiyele sahip şehirlerden bir tanesi. 2050, 2100 vizyonuna baktığımız zaman dünyada bizi zirveye taşıyacak sektörlerin başında ülkemizi gıda getiriyor. Bununda tek bir yolu var o da tarım. Modern tarım için de fuarların bu tür organizasyonlarla üreticiyi, çiftçiyi, tüketiciyi hepsini bir araya getirmesi açısından gerçekten çok önemli. Bu organizasyonu yaptıkları için başkanlarıma teşekkür ediyor, cesaretlerinden dolayı da kutluyorum. Çünkü artık Aksaray Türkiye tarımında bugüne kadar ürettikleri ile varım derken, bugün itibari ile de tarımda organizasyonlar başta olmak üzere, diğer bütün alanlarında da ben varım demeye başladı. Bu fuarımızda bunlardan bir tanesi. İnşallah Aksaray ve Türk Tarımına hayırlı olur" dedi.

TARIM FUARI AKSARAY'LA ÖZDEŞLEŞTİ

Fuarla ilgili bilgiler veren Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "Fuarımızın üçüncü günündeyiz. Beraber geziyoruz ve ciddi bir katılım var. Meclisin yoğun çalışmalarından dolayı sayın milletvekilimiz bugün geldiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. AK Parti İl Başkanımız ve tüm teşkilatıyla fuar alanımızı gezdiler. Önümüzdeki yıllarda da ne yapacağımızı burada ona göre kararlaştıracağız. Üçüncüsünü düzenlediğimiz tarım fuarı üreticimizin, çiftçimizin ufkunu, vizyonunu genişletiyor. Yeni makine ve ekipmanlar var. Yeni teknolojiler var. Şu ana kadar da bugün sabahtan bu vakte kadar 10 bine yakın ziyaretçi vardı. İnşallah akşama kadar 25 bin ziyaretçi olacak. Gerçekten dışarıdan gelen ziraat odası başkanlarımız var. Yozgat'tan, Niğde'den, Karaman'dan, Nevşehir'den, Ankara'dan, Konya'dan gelen misafirlerimiz var ve gerçekten dehşet içinde kaldılar. Hiç böylesi bir fuar beklemiyorlardı. Konya ve Kayseri gibi 2 tane metropolün arasında olmamıza rağmen, tabii Konya'yı geçmemiz imkansız. Ama İç Anadolu Bölgesi'nde Konya'dan sonra Aksaray tarım fuarı Aksaray ile özdeşleşti ve kendini kabullendirdi. Bizim buradaki bu organizasyonun ilimize hem tanıtım, hem ekonomi yönünde ciddi anlamda katkı sağladı. İlimizdeki otellerin, lokantaların doluluk oranları bile arttı. Biz Aksaray Ziraat Odası önderliğinde yapılan bu tarım fuarında tarım platformunun desteği ile birlikte önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde daha iyileştirerek yapmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Tarım Fuarına Ziyaretçi Akını

Tarım Fuarına Ziyaretçi Akını

Tarım Fuarına Ziyaretçi Akını

Tarım Fuarına Ziyaretçi Akını

Tarım Fuarına Ziyaretçi Akını

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim