• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 24 °C

Tarım Fuarı’na Kırkpınar Damgası

Tarım Fuarı’na Kırkpınar Damgası
İzmir'de düzenlenen Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na Erzurum'lu işadamı Melih Kırkpınar'ın MK Süt Ürünleri ve Kırkpınar Çiftliği damga...

İzmir'de düzenlenen Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na Erzurum'lu işadamı Melih Kırkpınar'ın MK Süt Ürünleri ve Kırkpınar Çiftliği damga vurdu. Hayvancılık sektöründe yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Kırkpınar Çiftliği, Altın Çam Damızlık Sığır Yarışması'nda Damla adlı inekle birinciliği elde etti.

12-15 Şubat 2015 tarihlerinde İzmir Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenen Agroexpo Eurasia-İzmir Tarım ve Hayvancılık Fuarında Türkiye'nin en iyi hayvan çiftliklerinden seçilen yaklaşık 200'e yakın inek, koyun ve keçi "Altın Çan'ı kazanmak için yarıştı. Günde 75 litre süt verebilen ineklerin mücadelesini Erzurum İşadamı Melih Kırkpınar'ın Kırkpınar Çiftliği'nde yetişen "Damla" isimli inek kazandı. Damla adlı ineğe fuara katılan Tarım Bakanı Faruk Çelik "Altın Çanı" taktı.

KIRKPINAR: SÜT SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİ İÇİN ÇABA HARCIYORUZ

Amaçlarının daha verimli ve sağlıklı süt üretmek olduğunu söyleyen MK Süt Ürünleri ve Kırkpınar Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Melih Kırkpınar, "Ülkemizde süt sektörünün gelişmesi, Ari işletme sayısının arttırılması ,sağlıklı inekler sağlıklı süt üretimi, süt üreticilerinin sorunlarına çözüm bulunması öncelikli hedeflerimizdir" dedi. Aynı zamanda ARİ ve ONAY Belgeli Süt Üreticileri Dernek Başkanı olan Melih Kırkpınar, Bakan Faruk Çelik'e süt üreticilerinin sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir rapor sundu.

BAKAN ÇELİK'TEN DESTEK SÖZÜ

Tarım Bakanı Faruk Çelik, yarışmada birinci olan "Damla" isimli ineğin yetiştiği Kırkpınar Çiftliği Yönetim kurulu Başkanı Melih Kırkpınar'ı tebrik ederek, "Siz üretimlerinizi artırarak devam edin Tarım Bakanlığı olarak her türlü desteği siz üreticilerimize vermeye devam edeceğiz" dedi.

Tarım Fuarı’na Kırkpınar Damgası

Tarım Fuarı’na Kırkpınar Damgası

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim