• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Tarım Bakanı Faruk Çelik Üreticilerle Görüşmeye Devam Ediyor

Tarım Bakanı Faruk Çelik Üreticilerle Görüşmeye Devam Ediyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, birlik, oda ve kooperatiflerle ilgili olarak üreticilerle telefonla görüştü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, birlik, oda ve kooperatiflerle ilgili olarak üreticilerle telefonla görüştü

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan birlikler, odalar ve kooperatifler hakkında konuşmak üzere üreticilere yaptığı çağrı üzerine, kendisini arayanlarla telefonla görüştü.

Bakan Çelik, bu sabah saat 09.30'da 0 530 104 37 80 numaralı hattan kendisini arayan üreticilerin talep ve sorunlarını dinledi.

Yaklaşık bir saat süren telefon görüşmeleri çerçevesinde Bakan Çelik'i arayan bir üretici, birliklere performans denetimi sisteminin getirilmesinin olumlu olabileceği yönündeki görüşlerini iletti. Üretici, bu uygulamaya geçilmesiyle beraber birliklerin üreticilere ne şekilde katkı sağladığının tespit edilebildiği bir sistemin oluşturulabileceğini ifade etti. Üreticilerin ve birliklerin devletten aldıkları teşvik ve desteklerin projeye dönüşüp dönüşmediğinin etkin biçimde takip edilmesi gerektiğini de belirten üretici, ayrıca hayvan hastalıklarıyla mücadele gibi konularda deneyimli veteriner hekimlerin, kırsal kesimde görevlendirilmesi yönündeki talebini de iletti. Diyarbakır'dan arayan bir üretici de birlik ve kooperatif üyelerine yönelik destek kapsamında hayvan aldıklarını ancak gelinen noktada verim alamamaları ve hayvanlarının telef olması sonucunda borçlarını ödeyemez duruma geldiklerini ifade etti. Bölgede benzer sorunlar yaşayan başka üreticilerin de olduğunu belirten üretici, borçlarının yapılandırılması ile ilgili devletten destek beklediklerini belirtti. Bakan Çelik, bu konuda bir çalışma yapılması talimatında bulundu. Manisa'dan arayan bir üretici ise tarımsal elektrik ödemeleri konusundaki sıkıntılarını dile getirdi. Söz konusu ödemelerin her ay değil de 6 ay gibi daha uzun periyotlarda gerçekleştirilmesine yönelik taleplerini ileten üreticiye Bakan Çelik, bu konunun Bakanlar Kurulunda ele alınabileceğini söyledi. Çankırı'da büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ile ilgili bir birliğin üyesi olduğunu belirten başka bir üretici ise, birliklerin sayılarının azaltılarak tek çatı altında toplanmasının sektöre katkı sağlayacağına yönelik görüşlerini iletti. Üreticinin, desteklerin birlikler yoluyla değil, direkt üreticiye verilmesine yönelik talebi üzerine ise Bakan Çelik, konuyla ilgili gerekli değerlendirmelerin yapılacağını söyledi.

Daha önce iki kez hayvancılık olmak üzere, gübre ve yemde KDV indirimi, çeltik, süt ve su ürünleri konularında üreticilerin ve ilgili sektörün talep ve sorunlarını dinleyen Bakan Çelik'in telefonla görüşme uygulaması önümüzdeki günlerde de sürecek.

Tarım Bakanı Faruk Çelik Üreticilerle Görüşmeye Devam Ediyor

Tarım Bakanı Faruk Çelik Üreticilerle Görüşmeye Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim