• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Tarihi Uzun Çarşı’da dönüşüm mart ayında başlayacak

Tarihi Uzun Çarşı’da dönüşüm mart ayında başlayacak
Sakarya'nın tarihi Uzun Çarşı'da yenileme çalışmaları mart ayında başlayacak.

Sakarya'nın tarihi Uzun Çarşı'da yenileme çalışmaları mart ayında başlayacak.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzun Çarşı Derneği Başkanı Murat Uslu ve beraberindeki heyeti Büyükşehir'de kabul etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Zafer Poyraz, Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar ve diğer bürokratların yer aldığı görüşmede tarihi adada başlatılacak dönüşüm çalışmasının ayrıntıları ele alındı. Kısa süre önce Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nde ihaleyi kazanan yüklenici firma yetkilileri ile bir araya gelen Toçoğlu, dönüşümde gelinen son noktayı bölge esnafı ile bir araya gelecekleri toplantıda ele alacaklarını kaydetmişti.

Görüşme sonrasında açıklama yapan başkan Toçoğlu, çarşı esnafı ile projede alınan mesafe ve izlenecek yol ile ilgili istişareler gerçekleştirdiklerini ifade etti. Belediye Başkanı, şunları kaydetti: "Esnafımızla yaptığımız görüşmelerde Uzun Çarşı'daki dönüşümün mart ayında başlaması fikri öne çıktı. Bölge esnafı ile istişarelerimiz sürüyor. Dönüşüm projelerinde alanında otorite kabul edilen çok değerli bir ismi, Sinan Genim'i, projeye dahil ettik. Her türlü tedbirin alındığını, yayaların zarar görmemesi adına maksimum bir çalışma disiplini izleneceğini esnaf arkadaşlarımıza ilettim."

Projede konusunda esnafla ortak bir kanaate sahip olduklarını vurgulayan Toçoğlu, kimsenin mağdur edilmeyeceğini kaydetti.

Uzun Çarşı Derneği Başkanı Murat Uslu ise esnaflar olarak isteklerinin çarşının daha güzel bir görünüme kavuşması olduğunu söyledi. Uslu, "Bu amaçla değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ile görüştük, kendilerinden destek istedik. İlk günden bu yana başkanımızın desteğini gördük. Biz projenin tamamlanmasıyla herkesin duasını alacakları inancını taşıyoruz. Dönüşüm tamamlandıktan sonra bölgeyi korumak konusunda bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Çalışmanın nesiller ötesine ulaşması en büyük arzumuz. Biz de bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapacağız. İnşallah esnafından vatandaşına herkes çok mutlu olacak." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim