• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Tarihi Taşhan, eskisi gibi çarşı olarak kullanılabilecek

Tarihi Taşhan, eskisi gibi çarşı olarak kullanılabilecek
Restorasyonu süren tarihi Taşhan'ın tamamlandığında şehrin sosyal ve turizm dokusuna uygun olarak eskisi gibi çarşı özelliğini koruyan bir mekan olarak...

Restorasyonu süren tarihi Taşhan'ın tamamlandığında şehrin sosyal ve turizm dokusuna uygun olarak eskisi gibi çarşı özelliğini koruyan bir mekan olarak kullanılabileceği belirtildi.

Mimar Restorasyon Uzmanı Çekül Vakfı İl Temsilcisi Eyüp Güngör, şantiye şefliği görevini yürüttüğü Taşhan'ın restorasyon çalışmasının tamamlanmasını ardından içerisinde küçük dükkanların ve çay bahçesinin bulunduğu bir mekan olarak değerlendirilmesinin uygun olacağını söyledi. Restorasyonun iki defa proje değişikliği nedeniyle uzadığının belirten Güngör, Taşhan restorasyonu için çizilen yeni proje sonucu çalışmanın 2015 yılı yaz ortasında başladığını kaydetti.

Taşhan restorasyonunda dış revaklarda ki bozuklukların tamamının düzeltildiğini belirten Güngör; "Şantiye Şefi olarak yürütülen çalışmaları sıkça denetliyorum. Çok güzel şeyler yapıldı. Çalışanlar da sağ olsunlar ellerinden geleni yaptılar. Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve bağlı birimleri de bura ile yakından ilgilendiler. Yapılacak her şeyin yapılmasını istediler. Çatı kaplaması yoktu. Kubbeler vardı, onlardan vazgeçilerek çatıya dönüldü. Kirpi saçaklar yapıldı. Çok kullanışlı bir hale getirildi. Hangi amaca tahsis edilirse çok iyi fonksiyon göreceğini düşünüyorum." dedi.

"TAŞHAN ESKİ NİTELİĞİNDE ÇARŞI OLMALI"

Son proje üzerinde de tadilatların gerçekleştirildiğini ifade eden Güngör, restorasyon çalışmasının 2016 yaz döneminde bitmiş olacağını kaydetti. Taşhan'ın içinde bulunduğu doku itibariyle eskinden olduğu gibi ayakkabıcılar, tamirciler, süs eşyası satıcıları cıvıl cıvıl bir çarşı görünümü kazanması gerektiğine inanıyorum. Gönlümden Taşhan'ın orta bahçesinde çay içilebilecek bir düzenleme yapılması düşünülebilir. Bir diğer noktada Taşhan çarşının merkezi konumundadır. Eski niteliğinde çarşı olmalı. Çalışma tamamlandığın da Taşhan ve çevresini değiştirecek bir yapı ortaya çıkacak." diye konuştu.

Tarihi Taşhan, eskisi gibi çarşı olarak kullanılabilecek

Tarihi Taşhan, eskisi gibi çarşı olarak kullanılabilecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim