• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

“Tarihi Sevdiren Adam” İkçü’de

“Tarihi Sevdiren Adam” İkçü’de
Ünlü tarihçi ve araştırmacı Yavuz Bahadıroğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği "Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları"nın İzmir ayağında,...

Ünlü tarihçi ve araştırmacı Yavuz Bahadıroğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği "Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları"nın İzmir ayağında, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı'nın organizasyonuyla, İKÇÜ'lü gençlerle buluştu.

Üniversitenin Çiğli Ana Yerleşkesi'nde gerçekleşen konferansa, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu da katıldı.

Ünlü yazar Yavuz Bahadıroğlu, demokrasi ve partiler tarihini İKÇÜ'lü gençlerin zihninde, daha dün gibi canlandırdı. 1971 yılında, işe gazetecilikle başlayan Yavuz Bahadıroğlu, yüzlerce çocuk romanına imza attı. Sonrasında çalışmalarını tarihi romanlara yönlendiren usta kalem, "Tarihi Sevdiren Adam" ismiyle ün yaptı.

YENİ BİR DÜNYA İNŞA ETMELİYİZ

Bahadıroğlu, kendisini can kulağıyla dinleyen gençlere, demokrasi ve partiler tarihini anlattı. Bir tarihçi olarak olaylara sadece bilgi ve belgeler ışığında yaklaştığını söyleyen Bahadıroğlu üniversitelilere; "Gerçeği yakalama ve o gerçeğe göre yeni bir dünya inşa etme zorunluluğumuz var" diye seslendi.

HEDEFİNİZ OLSUN

Yıllar öncesine dayanan Osmanlı Devleti'ni paylaşma planının Türkiye için de geçerli olduğunu savunan Bahadıroğlu, gençlere "Hedefiniz olsun" öğüdünde bulundu. "Hedefsiz insan, adressiz insana benzer, kendi etrafında patinaj yapıp durur" tespitinde bulunan usta kalem, "Türkiye'nin yapması gereken iş; önce kendi içindeki bütünlüğü sağlamak, sonra da Türk Dünyası'na uzanıp, onlarla bir Müslüman Türk Birliği oluşturmaktır." dedi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programın sonunda İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu, Bahadıroğlu'na plaket takdim etti.

“Tarihi Sevdiren Adam” İkçü’de

“Tarihi Sevdiren Adam” İkçü’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim