• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Tarihi Projede Tarihi Adım

Tarihi Projede Tarihi Adım
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nde yüklenici firmanın 11 Mart Cuma günü çalışmaları başlatacağını...

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nde yüklenici firmanın 11 Mart Cuma günü çalışmaları başlatacağını açıkladı.

Tarihi adadaki dönüşüm için ilk kazmanın kuzeyden (Ağa Cami yönü) vurulacağını ve çalışmanın etaplar halinde hayata geçirileceğini aktaran Toçoğlu, esnafın ticaret hayatını aksatmayan bir projeyi şehre kazandıracaklarını söyledi. Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nde çalışmaların 11 Mart Cuma günü başlatılacağını açıklayan Başkan Zeki Toçoğlu, "Tarihi adadaki dönüşüm çalışması süresince esnafımızın mağdur edilmeyeceğini vurgulamak istiyorum. Hedefimiz: esnafın ticaret hayatını aksatmayan bir projedir. Uzun Çarşı için en güzelini hedefliyoruz. Dönüşüm çalışması Sakarya'mıza hayırlı olsun" dedi.

ÇALIŞMA KUZEYDEN BAŞLAYACAK

Başkan Toçoğlu, "Bölge esnafımızla gerçekleştirdiğimiz son istişare toplantımızda da yenileme projesi için çalışmaların çarşının kuzey bölgesinden başlatılacağını ifade etmiştik. Yüklenici firmanın hazırlıkları sonlandı. Artık iskeleler kuruluyor. Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nde ihaleyi kazanan yüklenici firma 11 Mart Cuma günü çalışmalara başlıyor. Daha önce de ifade ettik; dönüşüm etaplar halinde hayata geçirilecek ve ilk olarak kuzeyden yani Ağa Cami bölgesinden çalışmalar başlatılacak. Şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.

78 ADET YAPI RESTORE EDİLECEK

Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nin Sakarya'ya yakışan bir çalışma olacağına da değinen Toçoğlu, "Tarihi adada 78 adet yapının restorasyonunu yapacağız. Bölgedeki 14 adet tescilli yapı aslına uygun olarak restore edilecek. Tescilsiz olan yapıların ise tarihi dokuları muhafaza edilecek ve bu yapılar dönüşüme tabi tutulacak. Yapıların çatılarını yenileceğiz. Dış cephelerde aslına uygun bir restorasyon olacak. Yine binalara ait olan tenteler tarihi dokuya uygun olarak yenilenecek. Sokak geçişlerinde ise estetik bir çalışma projelendirdik. Bu kapsamda bu bölgelerde zemin desenleri uygulanacak" ifadelerini kullandı.

TİCARET HAYATI AKSAMAYACAK

Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nin tamamında 1. sınıf malzemenin kullanılacağını da açıklamalarına ekleyen Başkan Zeki Toçoğlu, "Uzun Çarşı'da kötü görünüme sebep olan kablo ve klima gibi ayrıntılar özel bir tasarım kullanılarak yapıların çatılarında gizlenecek. Söveler de tarihi dokuya uygun olarak uygulamaya koyulacak. Tarihi adadaki dönüşüm çalışması süresince esnafımızın mağdur edilmeyeceğini vurgulamak istiyorum. Hedefimiz: esnafın ticaret hayatını aksatmayan bir projedir. Uzun Çarşı için en güzelini hedefliyoruz. Projenin ilk gününden bu yana yanımızda olan esnaf kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyoruz. Dönüşüm çalışması Sakarya'mıza hayırlı olsun" dedi.

UZUN ÇARŞI CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Öte yandan Cuma günü başlayacak çalışmalar bölge esnafında da heyecan yarattı. Dileklerinin tarihi adada güzel bir çalışmanın hayata geçirilmesi olduğunu aktaran esnaflardan Fikret Eren, "15 senedir bu bölgede ticaret yapıyorum. Bu çalışmanın hayata geçirilmesi çarşımızı daha da hareketli bir hale getirecektir. Yeni haliyle Uzun Çarşı kalkınacaktır" diye konuştu.

Tarihi Projede Tarihi Adım

Tarihi Projede Tarihi Adım

Tarihi Projede Tarihi Adım

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim