• BIST 9079.97
  • Altın 2324.005
  • Dolar 32.3547
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Tarihi Nasrullah Camisinde Zeytin Dalı operasyonu için Fetih Suresi okundu

Tarihi Nasrullah Camisinde Zeytin Dalı operasyonu için Fetih Suresi okundu
Kastamonu İl Müftülüğü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı için Fetih Suresi okutturdu.

Kastamonu İl Müftülüğü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı için Fetih Suresi okutturdu. Programa katılan Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı İlyas Serenli, bu topraklarda bizi, milletimizi, dinimizi, ulusal değerlerimizi boğmak istiyorlar ama yapamayacaklarını belirterek, "Kalplerimiz aynı gaye ve aynı ideal içerisinde çarptıkça bu topraklar bizim olacaktır" dedi.

Kastamonu İl Müftülüğü, tarihi Nasrullah Camisinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı için Fetih Suresi okutturdu. Cami İmam Hatipleri tarafından okunan Fetih Suresine cemaat büyük ilgi gösterdi. Tarihi Nasrullah Camisini dolduran cemaat, Afrin'de operasyonda olan askerlere dualarda etti.

Duadan önce açıklamalarda bulunan Türkiye Diyanet Vakfı 2. Başkanı İlyas Serenli, "1920 yılında Kastamonu'da 20 gün kalan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Nasrullah kürsüsünde vaaz etmiştir. Bunu Kastamonulular çok iyi bilir. Sadece burada değil Süleymaniyede, Nasrullah Camiinde, Hacı Bayramda, Balıkesir Zağnos Paşa Camiinde, Kütahya'da ve birçok yerde değişik camilerde o zamanki insanlara, o zamanki Müslümanlara durumu anlatmak için vaaz vermiş. Çünkü ülkemiz işgal altındaydı, ondan dolayı insanlarımızı teşvik etmek için, askerlerimizi teşvik etmek için, insanlarımıza moral ve motivasyon olarak yükseltmek için bu kürsüden konuşmuştur. Bizde, Akif'in ruhunu şad ederek konuşuyoruz. O zamanki ordumuzu İslam'ın son ordusu olarak nitelendiriyor. Neden böyle diyor, çünkü Çanakkale'yi geçememişler ama dört bir taraftan bu toprakları işgal etmek istemişler" dedi.

Dün emellerine ulaşamayanların, bugün başka vasıtalarla, başka gayelerle, başka yollarla Suriye'nin kuzeyinde bir terör devleti oluşturarak o emellerini gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyleyen Serenli, şöyle konuştu: "Bu topraklardan o aziz yurtta, bizi, milletimizi, dinimizi, ulusal değerlerimizi boğmak istiyorlar. Ama hiçbir zaman bunu yapamayacaklar. Bu emellerine ulaşamayacaklar. Çünkü bu Kur'an-ı Kerim'de "Nusret, Allah'tandır ve Fetihte yakındır" buyuruyor. Bunu bize müjde olarak Allah veriyor. Ondan dolayı değerli kardeşlerim, bizler bu hassasiyetlerle bugün buradayız ve kutsal topraklar, bizim topraklarımız ve ebediyen de bizim topraklarımız olarak kalacaktır. Bayrağımız inmeyecek, ezanımız dinmeyecek ve bizler bu topraklar asırlar boyunca, kıyamete kadar inşallah birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak, bir olmak, beraber olmak, Akif'in dediği gibi "Girmeden tefrika millete düşman giremez, toplu vurdukça yürekler, onu top sindiremez" diyor Akif. Onun için bizim yüreklerimiz, bizim kalplerimiz aynı gaye, aynı ideal, için çarptıkça bu topraklar bizim olacaktır. Asla başkasının olmayacaktır. Bu Allah'ın bize bir Nusret'idir. Bu Allah'ın bize bir vaadidir. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Eğer biz, bölünürsek, parçalanırsak, kalplerimiz ayrılırsa, kalplerimizde tefrika olursa elbette parçalanırız. Birbirimize düşeriz. Ama birlik ve beraberlik içerisinde olursak bugün Afrin'de, yarın başka bir yerde. İnşallah biz, ordumuzun, askerimizin, polisimizin, emniyet güçlerimizin yanındayız. Bizde onlardan birer parçayız ve zafer mutlaka Müslümanların olacaktır."

Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın ise, programda Fetih Suresini okuyan hocalara teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Afrin'de operasyonda olan askerler için dualar edildi. Kılınan Öğle Namazının ardından da Kastamonu Belediyesi tarafından cami cemaatine etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim