• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Tarihi Mehmet Ağa Konağı kapılarını çocuklara açtı

Tarihi Mehmet Ağa Konağı kapılarını çocuklara açtı
Yozgat Belediyesi tarafından bir yıllık çalışma sonucu restore edilen ve bahçe düzenlemesi yapılan tarihi Mehmet Ağa Evi, Belediye Başkanı Kazım Arslan...

Yozgat Belediyesi tarafından bir yıllık çalışma sonucu restore edilen ve bahçe düzenlemesi yapılan tarihi Mehmet Ağa Evi, Belediye Başkanı Kazım Arslan tarafından Çocuk Sanat Merkezi olarak çocukların hizmetine sunuldu.

İstanbulluoğlu Mahallesi'nde bulunan ve restorasyonu tamamlanan Mehmet Ağa Konağı, Çocuk Sanat Merkezi olarak kapılarını çocuklara ve gençlere açtı. Çocuklara sosyal ve kültürel kimlik kazandırılması için Yozgat Belediyesi tarafından restore edilen konağın açılışına Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, AK Parti İl Başkanı Celal Köse, CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar ve çok sayıda çocuk katıldı. Edilen duanın ardından Çocuk Sanat Merkezi'nin açılışı gerçekleştirdi. Sanat merkezinde ilk etapta çocuklar resim, saz, gitar, el sanatları kurslarından yararlanacak.

Tarihi konakları restore ederek konaklara fonksiyon yükleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan'a teşekkür eden Vali Kemal Yurtnaç çocukların restore edilen sanat evinde çeşitli kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunacağı için şanslı olduklarını söyledi.

Yozgat'ı hızlı bir şekilde tarihi ve kültürel kimliğine geri döndürmek istediklerini söyleyen Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise,"Bunlar küçük yatırımlar olarak kabul edilebilir ama fonksiyonu ve işlevi itibariyle de önemli ve büyük bir yatırımdır. Çünkü geçtiğimiz yıllara baktığımızda Yozgat'ın hızlı bir şekilde tarihi ve kültürel kimliğinden uzaklaştığını görüyoruz. Biz Yozgat'a bu kimliğini tekrar kazandırmak istiyoruz. İstanbulluoğlu Mahallesi Yozgat'ın tarihi ve kültürel kimliğini yaşatmaya en uygun bölgelerden birisiydi. Bu bölgede yoğun çalışmalarımız var. Elimizde kalabilmiş olan eski Yozgat konaklarını tekrar günümüze kazandırmak istiyoruz. Bir yıldır burada uğraşıyoruz. Allah'a şükür güzel bir mekan ortaya çıktı." dedi.

Çocuk Sanat Merkezi içerisinde çocuklara çeşitli kurslar vereceklerini de belirten Arslan,"Bu konakta çocuklarımıza değişik alanlarda kurslar vereceğiz. Konağın bahçesinde oynayacaklar. Geçmişten esintiler taşıyan bu konakta geleceğe yönelik olarak çocuklarımız kurslar alacaklar. İlk etapta resim saz, gitar, el sanatları, mutfak kursu ve ileride ise çeşitli kurslar olacak." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim