• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Tarihi İzmir Büyükşehir Davası Yine Ertelendi

Tarihi İzmir Büyükşehir Davası Yine Ertelendi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı 129 sanıklı dava, Anayasa Mahkemesinden kararın gelmemesi...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 397 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı 129 sanıklı dava, Anayasa Mahkemesinden kararın gelmemesi üzerine tekrar ertelendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bazı belediye bürokratlarının da aralarında bulunduğu yolsuzluk operasyonu davasının 27. duruşması yapıldı. Duruşmada önce yoklama yapıldı. İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve tutuklu sanığın bulunmadığı davanın duruşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katılmazken, çok sayıda sanığın katılmadığı görüldü. Savunma avukatı Mahmut Yılmaz söz alarak, "2 yıl, 1 ay 13 gün geçti. Bizimle birlikte süren Balyoz, Ergenekon, Askeri Casusluk, Kafes, Oda TV davaları sonuçlandı ve sanıklar beraat etti. Bizim davamız neden hâlâ sürüyor? Anayasa Mahkemesinin kararını neden bekliyoruz" dedi. Avukat Yılmaz, Anayasa Mahkemesinin kararının beklenilmemesi gerektiğini ve davanın devam edilmesini talep ederken, talep mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Anayasa Mahkemesi (AYM)'nden gelecek kararın beklenmesi konusundaki taleplerin alınmasından sonra söz alan ve davada sanık olarak yargılanan Yönetmen Fait Ahmet Akıncı, bazı iddialar ortaya attı. Fethullah Gülen'e hakaret ettiği için davaya müdahil olduğunu iddia eden Akıncı, bazı belediyelerde yolsuzluk yapıldığını ileri sürdü. Akıncı, "Bu davaya yoldan geçerken katılmış birisi" olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ben ne belediyede çalışıyorum, ne ihaleye girdim, ne ihaleden dosya aldım, İzmir Büyükşehir Blediyesinin yerini bile bilmem. Fethullah Gülen'e hakaret ettiğim için bu davaya dahil edildim. Ben bu davaya girdiğimde sendikada eğitim uzmanıydım ve 10 bin lira maaş alıyordum. Bu dava nedeniyle işimi ve eşimi kaybettim. Bu davadan çıkarılma mı istiyorum. Bu dava ile hiçbir alakam yok." Diğer sanıkların avukatları ise şuan itibari ile taleplerinin olmadığını söyledi. Anayasa Mahkemesinden beklenen yazının gelmemesi nedeniyle duruşma 15 Temmuz'a ertelendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim