• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Tarihi Hasankeyf'te kurtarma tatbikatı

Tarihi Hasankeyf'te kurtarma tatbikatı
Sağlık Bakanlığı'nın acil olaylara müdahale için kurduğu Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri tarafından Batman'ın tarihi...

Sağlık Bakanlığı'nın acil olaylara müdahale için kurduğu Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), 112 Acil Sağlık ve AFAD ekipleri tarafından Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'te geniş çaplı bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikata Dicle Nehri'nde mahsur kalan 6 kişi su botuyla kurtarıldı.

Senaryo gereği Dicle Nehri'nin karşı yakasında kazı çalışması yapan 6 kişilik arkeolog ekibinin göçük altında kalarak yaralandı. Olay sonrası 112, AFAD ve UMKE'ye telefonla bilgi verip yardım istendi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler yaralılara müdahale etmek için Dicle Nehri'nin karşı yakasına geçti. AFAD ekipleri, 65 metre yükseklikteki dağın yamacında asılı kalan arkeolog sedye aracılığıyla halatlar yardımıyla aşağıya indirdi.

Daha sonra göçük altında kalan 5 yaralı durumlarına göre yeşil, sarı ve kırmızı alanlara UMKE ekiplerine teslim edildi. UMKE ekipleri yaralıları su botuyla Dicle Nehri'nin karşısına geçirdi.

Suyun karşı tarafında bulunan 112 sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla hastanelere kaldırdı.

ÖZMEN: MARMARA DEPREMİ ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ

Gerçekleştirilen tatbikatla ilgili olarak açıklama yapan Batman Vali yardımcısı Serap Özmen Çetin, "1999 yılında yaşanan Marmara depremi bize birçok şey öğretti. Her türlü felakete hazır olmamız için böylesi kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirdik." dedi.

Batman Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçı ise tatbikat ile ilgili olarak şunları ifade etti: "55 personelin katılımıyla gerçekleştirilen tatbikatta kazı yapan 6 kişilik arkeolog ekibinin göçük altında kalarak yaralandığı olayı ele aldık. Ekiplerimiz tatbikatı başarıyla gerçekleştirdi. Kendilerini kutluyorum."

Cihan

Tarihi Hasankeyf'te kurtarma tatbikatı

Tarihi Hasankeyf'te kurtarma tatbikatı

Tarihi Hasankeyf'te kurtarma tatbikatı

Tarihi Hasankeyf'te kurtarma tatbikatı

Tarihi Hasankeyf'te kurtarma tatbikatı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim