• BIST 9693.46
  • Altın 2507.739
  • Dolar 32.5882
  • Euro 34.8421
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Tarihi Daktilolar Eskişehir’de Müzede Sergilenecek

Tarihi Daktilolar Eskişehir’de Müzede Sergilenecek
Eskişehir'e, Odunpazarı Belediyesi ile Gazeteci Tayfun Talipoğlu işbirliğinde Daktilo Müzesi kuruluyor.

Eskişehir'e, Odunpazarı Belediyesi ile Gazeteci Tayfun Talipoğlu işbirliğinde Daktilo Müzesi kuruluyor.

Tayfun Talipoğlu'nun yapmış olduğu programlar sırasında topladığı yaklaşık 100 daktilo Eskişehir'e getirildi. Bu daktilolar arasında eski Başbakan Bülent Ecevit'in de kullanmış olduğu bir daktilo mevcut. Eskişehir'de gazeteciler, siyasi önder ve vatandaşların ellerinde bulunan tarihi daktiloların da açılacak müzede sergilenmesi hedefleniyor.

Proje hakkında konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nde görevi teslim aldıktan sonra daha çok kültür ve sosyal alanlarda atak yaptıklarını söyledi. Gazeteci Tayfun Talipoğlu ile birlikte Eskişehir'e bir daktilo müzesi kazandıracaklarını ifade eden Kurt, "Şuanda 100 civarında daktilomuz hazır. Ağustos ayında bir dergide Talipoğlu'nun bir yazısını okumuştum. Yazıda bir belediyenin sahip çıkması durumda daktilolarını müze için verebileceği yazıyordu. Biz de iletişime geçtik. Araya seçimler girince bu süreç biraz uzadı. Şimdi daktilolar bize geldi. Daktilonun tarihini oluşturan bir müze kurmak istiyoruz" dedi.

Tayfun Talipoğlu ise yaptığı konuşmada, daktiloların ruhunun olduğuna inandığını söyledi. Daktiloların gazetecilik yapanlar için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Talipoğlu, "6 yıl önceye kadar daktilo ile yazıyordum. Ben daktiloların ruhu olduğuna inanıyorum. Eski Başbakan rahmetli Bülent Ecevitin de bir daktilosu bende bulunuyor. Bunun da sergilenmesini istiyordum. Bana Odunpazarı Belediyesinden böyle bir teklif gelince çok memnun oldum. Ben Eskişehir'den hiç kopmadım. Eskişehir'de gazeteciler ve siyasetçilerde bulunan daktiloları da bu müzede sergileyelim. Bu müzede bu şekilde anıları yaşatalım. Ben heyecanlıyım. Türkiye'de bu şekildeki etkinlikler çok az konuşuluyor. Bu şehir benim sevdam. Kendimi her zaman Eskişehirli olarak görmüşümdür" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Eskişehir'de faaliyet gösteren Sakarya Gazetesinin sahibi Üstün Ünügür'ün kullandığı daktilo Yazı İşleri Müdürü Hakkı Sağlam tarafından müzeye verildi. Diğer yandan İstikbal Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Murat Taşkın da, kullanmış olduğu bir daktiloyu müzede sergilenmek üzere belediyeye teslim etti.

Tarihi Daktilolar Eskişehir’de Müzede Sergilenecek

Tarihi Daktilolar Eskişehir’de Müzede Sergilenecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim