• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Tarihi Camileri İle Restorasyon İstiyorlar

Tarihi Camileri İle Restorasyon İstiyorlar
Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Kümbet mahallesinde yaşayan vatandaşlar, Selçuklular döneminden kalma tarihi camilerinin kapsamlı bir restorasyondan geçirilmesini...

Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Kümbet mahallesinde yaşayan vatandaşlar, Selçuklular döneminden kalma tarihi camilerinin kapsamlı bir restorasyondan geçirilmesini talep ediyor.

Mahalle halkı, Frig platosunda yer alan Himmet Baba türbesinin yakınında yer alan camiye şimdiye kadar kendi çabaları ile onardılar. Camilerinin, yakında başlayacağını duydukları Himmet baba restorasyon çalışmaları içesine alınmasını isteyen Kümbet Mahallesi Muhtarı Hasan Yanık; "Camimizin Selçuklular dönemine kadar tarihi olduğunu biliyoruz. Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün, Himmet Baba türbesinde başlatacağı restorasyon çalışmalarına, özellikle çok yıpranan cami minaremizi de dahil etmesini istiyoruz. Gereken hassasiyeti yetkilerden bekliyoruz" dedi.

MİNAREMİZ ONARIM BEKLİYOR

Köy halkından Himmet Taş ise; "Camimizin tarihinin çok eski olduğunu biliyoruz. Kapıda yer alan kitabeden bu belli ediyor. Şimdiye kadar kapsamlı bir restorasyondan geçmeyen camimiz için ve özellikle minaresi için onarım bekliyoruz. Böyle bir tarihi yapının eski günlerine kavuşmasını istiyoruz" dedi.

TAHTA ORİJİNAL TAVAN PLASTİKLE KAPLANMIŞ

Kadir Aydın isimli köylü ise, "Vakıflar bölgeden gelen heyet bir süre önce camimize baktılar. Aslının bozulduğunu, ancak onarıma alınabileceğini belirttiler" diye konuştu. Bir diğer köylü Himmet Akar da; birkaç yüzyıldır hala ibadet edilen caminin köylüler tarafından zaman zaman onarıldığını, orijinal tavanın korunması amacı ile örtülen plastik tabakaların bazılarının yerlerinden çıktığını anlatarak aslına uygun daha kapsamlı bir çalışma istediklerini anlattı. Daha önce cami çatısının toprakla örtülü olduğunu, yerli kiremitlerle çatıya çevirdiğini söyleyen Akar, cami ve minarede onarım isteyen kısımlar için devletin ilgili birimlerinden destek beklediklerini söyledi.

Tarihi Camileri İle Restorasyon İstiyorlar

Tarihi Camileri İle Restorasyon İstiyorlar

Tarihi Camileri İle Restorasyon İstiyorlar

Tarihi Camileri İle Restorasyon İstiyorlar

Tarihi Camileri İle Restorasyon İstiyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim