• BIST 9524.59
  • Altın 2493.68
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.664
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Tarihçi Şimşirgil:”osmanlı Yüzakımızdır”

Tarihçi Şimşirgil:”osmanlı Yüzakımızdır”
Ordu Üniversitesi 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından her yıl yapılan yılın enleri oylaması, bu yıl "Yılın Geleceğimize Işık Tutan...

Ordu Üniversitesi 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından her yıl yapılan yılın enleri oylaması, bu yıl "Yılın Geleceğimize Işık Tutan Tarihçisi'ni seçti.

Üniversitenin web sayfasında yapılan oylama sonucu "Tarih ve Medeniyet" adlı televizyon programı ile adından bahsettiren tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, birinci seçildi. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası konferans salonunda yapılan ödül törenine, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ş. Metin Kara ve Prof. Dr. Tevfik Noyan, ODÜ akademik, idari personelleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

"OSMANLI KARALANIYOR"

Tarihin derin sayfalarından bilgiler aktaran, hayatımızda ki öneminden ve tarihin gerçekliği dışında yapılan film, dizi ve kitapları eleştiren Prof. Dr. Şimşirgil, "Osmanlı 200 yıl dünyanın süper gücü, daha sonra uluslararası bir güç, sadece 50 sene de ulus güç olarak yaşamını sürdürmüştür. Bugün Türkiye ulus bir güçtür. Bu devletin toprakları üzerinde 50'nin üzerine devlet kuruldu. Osmanlı 22 milyon metrekareye hükmetmiştir. Bu devletin değerlerini iyi bilmemiz ve öğrenmemiz lazım. Osmanlı'nın adı gitti ama milletimizin serüveni devam ediyor. Dünyada başka hiçbir devlet, Osmanlı kadar karalanmadı. Selçuklu, Karahanlı ve Gazneli de Türklerin ortak tarihi. Osmanlı Devleti'ni yıkmak için 300 yıl çalışıldı. Senaryolar yazıldı, kumpaslar kuruldu. "Hasta adam" değildi. Osmanlı başımızı yere eğdirecek bir miras bırakmadı" dedi.

Konuşma sonunda sahneye davet edilen Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Şanlı tarihimizin, bugün olduğu gibi gelecekte de bizi aydınlatmaya devam etmesi siz gençlerin doğru bilgiyi nesilden nesile aktarmasıyla mümkün. Dolayısıyla gerçek bilgiye ulaşmak için her zaman araştırıp okumalısınız. Dünyada Osmanlı gibi 620 yıl yaşayan başka bir hanedanlık yok. Bu bile bizim için gurur verici. Hocamıza verdiği bilgilerden dolayı çek teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yaptığı konuşmanın ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, ödülünü Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın elinden aldı. Katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekiminin ardından Prof. Dr. Şimşirgil, öğrencilere kitaplarını imzaladı.

Tarihçi Şimşirgil:”osmanlı Yüzakımızdır”

Tarihçi Şimşirgil:”osmanlı Yüzakımızdır”

Tarihçi Şimşirgil:”osmanlı Yüzakımızdır”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim