• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Tarih Kokan Oyuncaklar

Tarih Kokan Oyuncaklar
Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Oyuncak Müzesi'nde sergilenen, Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelere ait oyuncaklar, yapıldıkları dönemin izlerini...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya Oyuncak Müzesi'nde sergilenen, Türkiye'nin yanı sıra çeşitli ülkelere ait oyuncaklar, yapıldıkları dönemin izlerini günümüze taşıyor. Geçmişle gelecek arasında köprü kuran oyuncaklar, orta yaş ve üzeri ziyaretçileri geçmişe götürüyor.

Tarihi Kaleiçi'nde hizmet veren müze, minik ziyaretçilerine tarihi bir yolculuğun kapılarını aralıyor. Çeşitli ülkelerden gelen eserlerin sergilendiği müzede oyuncakların ayrı bir hikayesi var. Oyuncaklar yapıldıkları dönemdeki ekonomik durum, sosyal yaşam, savaş gibi birçok konuda bilgiler veriyor. Müzede, büyük bir özenle yerleştirilen oyuncakların her birine farklı bir konsept oluşturmuş durumda.

TEL OYUNCAKLAR

Müzenin girişinde ziyaretçileri Türkiye'den el yapımı oyuncaklar karşılıyor. Tel oyuncaklar, oyuncak endüstrisi ile ülke ekonomisinin arasındaki bağı da göz önüne seriyor. Müzeyi gezenler, Anadolu insanının, oyuncak yapmak için ellerinde bulunan tel, ahşap, bez materyalleri değerlendirdiği görülüyor. Bir dönemin meşhur telden yapılma oyuncakları, ziyaretçilerini geçmişe götürüyor.

NOEL BABA OYUNCAĞI'DA BU MÜZEDE

Geçmişle gelecek arasında köprü niteliğindeki müzede 1920'li yıllarda yapılan Noel Baba oyuncağını da yer alıyor. Demreli Santa Claus, çocuklara oyuncak getiriyor. Geyiklerin çektiği arabası ile bacalardan aşağıya oyuncak atıyor.

ANI MÜZESİ

Oyuncak Müzesi Müdürü Saliha Özdemir İpek, müzenin geçmişe götüren özelliğine değinerek, "Oyuncak Müzesi her ne kadar Çocuk Müzesi gibi algılansa da orta yaş ve üzeri ziyaretçilerimiz de oldukça fazla. Onları, çocukluklarına ait oyuncaklar, geçmişe götürüyor. Sahip olmak isteyip de olamadıkları oyuncakları burada görmek onları inanılmaz derecede heyecanlandırıyor. Aslında biz bir anı müzesiyiz" şeklinde konuştu.

Tarih Kokan Oyuncaklar

Tarih Kokan Oyuncaklar

Tarih Kokan Oyuncaklar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim