• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Tarhan: “Down Sendromlu Çocuklar Negatif Enerjimizi Yok Ediyor”

Tarhan: “Down Sendromlu Çocuklar Negatif Enerjimizi Yok Ediyor”
Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hiç kimseden down sendromlu çocukların kendisine sarıldığında aldığı kadar yüksek enerji...

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, hiç kimseden down sendromlu çocukların kendisine sarıldığında aldığı kadar yüksek enerji almadığını vurgulayarak, "Sarıldıkları zaman üzerimizdeki negatif enerjiyi yok ediyorlar. Bu muhteşem bir duygu" dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Günü kapsamında down sendromlu çocuklara yönelik Toros Üniversitesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen tiyatro etkinliğine katılarak, down sendromlu çocuklarla bir araya geldi. Başkan Tarhan, "Agon, Gıdık Ali ve Robotu" isimli çocuk oyununu, eşi Sembol Tarhan ve down sendromlu çocuklarla birlikte izledi.

Oyun öncesinde, Toros Üniversitesi Yaratıcı Eller Topluluğu tarafından, Mezitli ilçesinde açılan Down Kafe ile farkındalık oluşturan Başkan Tarhan'a, örnek davranışından dolayı teşekkür plaketi sunuldu. Plaketi, Down Kafe'de çalışan çocuklara armağan edeceğini belirten Tarhan, "Burada bulunmaktan oldukça mutluyum. Down sendromlu çocukları görünce kendimi çok iyi hissediyor, onlara sarılarak enerji alıyorum. Hepimizin bildiği gibi down sendromlu dostlarımızın artı 1 kromozom fazlalığı var. Ben onların 1 kromozom fazlalığını hissediyorum. Bizlere gittiğimiz birçok yerde sarılan vatandaşlar oluyor. Ama ben şimdiye kadar hiçbir yerde down sendromlu çocukların bana sarıldıklarında aldığım enerji kadar yüksek bir enerjiyi aldığımı hatırlamıyorum. Onların inanılmaz bir enerjisi var. Gerçekten sarıldıkları zaman üzerimizdeki negatif enerjiyi yok ediyorlar. İnanın bu muhteşem bir duygu. Herkesin, down sendromlu çocuklara sarılmalarını, onları kucaklamalarını istiyorum" dedi.

Tarhan: “Down Sendromlu Çocuklar Negatif Enerjimizi Yok Ediyor”

Tarhan: “Down Sendromlu Çocuklar Negatif Enerjimizi Yok Ediyor”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim