• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Taraftarlar teröre karşı yürüdü

Taraftarlar teröre karşı yürüdü
Futbol taraftarları Tünel Meydanı'nda toplanarak terörü protesto etmek için yürüdü.

Futbol taraftarları Tünel Meydanı'nda toplanarak terörü protesto etmek için yürüdü. Yürüyüş sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. İstiklal Caddesi'nde canlı bomba saldırısının olduğu yerde yapılan açıklamada, "Taraftarlar tribün birliği olarak burada toplanmamızın amacı, uzun yıllardır ülkemiz başta olmak üzere dünyanın başına musallat olan terör belasına ve destekçilerine lanet okumak içindir. Terörün dili, dini, mezhebi ve ırkı olmaz." denildi.

Tünel Meydanı'nda toplanan, aralarında Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Bursaspor taraftarlarının da bulunduğu binlerce kişiye, bazı dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de destek verdi. Grup, buradan yürüyüşe geçti. "Şehitler ölmez vatan bölünmez', "Teröre karşı omuz omuza', "Ya Allah bismillah Allahuekber" şeklinde slogan atan, zaman zaman tekbirler getiren grup, polis nezaretine canlı bomba saldırısının gerçekleştiği yere kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında ön bazı taraftarlar ön sıralara geçmeye çalışınca izdiham yaşandı. Polis, grubun önünde kol kola girerek izdihamın büyümesini önlemeye çalıştı.

Çok sayıda çevik kuvvet polisi 2 adet TOMA ile İstiklal Caddesi'nde yolu kapatarak grubun Taksim Meydanı'na kadar yürümesine izin vermedi. Bu sırada bazı taraftarlar Demirören İş Merkezi'ne yöneldi. Ancak polis buraya giren taraftarları da yeniden dışarı çıkardı.

Polisin yaptığı uyarıların ardından taraftarlar, aralarında bir temsilci seçti. Seçilen temsilci konuyla ilgili basın açıklamasını okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Taraftarlar tribün birliği olarak burada toplanmamızın amacı, uzun yıllardır ülkemiz başta olmak üzere dünyanın başına musallat olan terör belasına ve destekçilerine lanet okumak içindir. Terörün dili, dini, mezhebi ve ırkı olmaz. Terör o kadar acımasız bir beladır ki bebek, çocuk, hamile kadın, erkek, yaşlı, genç ve masum ayrımı yapmaz. Son zamanlarda Avrupa'da yapılan ve onlarca masum insanın hayatını kaybettiği saldırılar bunun en büyük ispatıdır. Mücadeleyi dünyada her yerde vermeye mecburuz. Bu vakitten sonra yapılması gereken, tüm ülke halklarının dünyanın neresinde olursa olsun teröre karşı durması ve duyarlı olması gerektiğidir. Fransa ve Belçika'da olan terör hadiselerini kınarken, ülkemizde yıllarca süren on binlerce masum insanın hayatını kaybettiği saldırılara da gösterilmesini bekliyoruz. Tüm dünya bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti bizler gibi evlatları olduğu müddetçe asla teröre teslim olmayıp bu illeti yenip, ilelebet payidar olacaktır."

Cihan

Taraftarlar teröre karşı yürüdü

Taraftarlar teröre karşı yürüdü

Taraftarlar teröre karşı yürüdü

Taraftarlar teröre karşı yürüdü

Taraftarlar teröre karşı yürüdü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim