• BIST 9524.59
  • Altın 2488.041
  • Dolar 32.4983
  • Euro 34.7526
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Taraf: Cemaate yakın adaylar değişecek

Taraf Gazetesi, AKP'nin yerel seçim adaylarının belirlenmesine yönelik çok çarpıcı bir iddiayı daha gündeme getirdi. İddiaya göre cemaate yakın olduğu ileri sürülen bazı adaylar değiştirilecek.
Cemaat ve hükümet arasındaki gerginlik yükselirken Taraf Gazetesi bomba bir iddia gündeme getirdi. İddiaya göre cemaate yakın başkan adayları değişecek.
AK Parti yönetiminin, 81 ildeki adayları ince ince araştırdığı öğrenildi. Açıklanan bazı belediye başkan adaylarının değiştirileceği konuşuluyor. 
 
Yerel seçim adaylarını belirlemek için İstanbul’da iki gün üst üste toplanan AK Parti yönetiminin, 81 ildeki adayları ince ince araştırdığı öğrenildi. Gazetenin kulislere dayandırdığı iddiasına göre, birkaç ilin adayının camiaya ilgi duyduğu yönündeki bilgi paylaşımları, parti yönetimini harekete geçirdi.
 
Taraf Gazesi'nde yer alan habere göre, iktidar partisinde belirlenen il belediye başkan adayları ile henüz tamamı açıklanmayan ilçe belediye başkan adayları üzerinde yeniden çalışma yapılıyor. Açıklanan bazı belediye başkan adaylarının değiştirileceği konuşuluyor. 
 
SON TARİH 18 ŞUBAT
 
15-20 gün önce açıklanması planlanan ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi çalışmalarının oldukça yavaş gittiği iddia edildi. Gazetenin iddiasına göre, parti kulislerinde buna gerekçe olarak adayların ince ince araştırıldığı dile getiriliyor. Bu nedenle birçok yerde tekrar başa dönüldü.
 
Gazeteye göre, belirlenen ilçe belediye başkan adayları yeniden tek tek gözden geçirilmeye başlandı ve gelen istihbaratlar değerlendirmeye alındı. 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için siyasi partilerin aday listelerini seçim kurullarına en geç 18 Şubat’ta teslim etmeleri gerekiyor. Listeler kesinleştikten sonra adayların profili ile ilgili yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmek isteyen AK Parti yönetimi, her türlü bilgi kırıntısını değerlendirmeye alıyor. 
 
DUYUMLAR YÖNETİMİ HAREKETE GEÇİRDİ
 
Gazetenin kulislere dayandırdığı iddiasına göre, birkaç ilin adayının camiaya ilgi duyduğu yönündeki bilgi paylaşımları, parti yönetimini harekete geçirdi. O illerin milletvekillerine belirlenen belediye başkanı ile ilgili duyumlar aktarıldı. Vekillerin de “Daha önce irtibatlıydı ancak birkaç yıldır cemaatle arasına mesafe koyduğu biliniyor” şeklinde bilgiler aktarıldığı ifade edildi. AK Parti yönetiminin, tüm illerin adaylarının açıklanmasına rağmen listeler kesinleşmeden birkaç ilde aday değişikliğine gidebileceği konuşuluyor.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim