• BIST 8793.17
  • Altın 2239.515
  • Dolar 32.3387
  • Euro 35.0829
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Tansiyon ve şeker hastaları bayramda ne yapmalı?

Tansiyon ve şeker hastaları bayramda ne yapmalı?
Doktorlardan bayram öncesinde kalp ve damar rahatsızlıkları bulunanlara uyarılar gelmeye devam ediyor. Tansiyon hastarına hipertansiyonu önleyici yiyecekler öneriliyor. Bayram ziyaretlerindeki ikramları tüketirken de dikkatli olunması tavsiye ediliyor.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cömert, "Kalp-damar, yüksek tansiyon ve şeker gibi rahatsızlığı bulunan hastalara et kesinlikle yasak diye bir şey yok ama kararında ve dozunda tüketilmeliler" diye konuştu. Dr. Cömert, Kurban Bayramı'nda et tüketiminin oldukça fazla olduğuna dikkat çekip et tüketiminde pişirme yönteminin önemini vurgulayarak, "Kurban Bayramı'nda et tüketimi oldukça fazla oluyor. Özellikle bilinen kalp damar, tansiyon, şeker ve stent takılan hastalarımızı et tüketimi konusunda uyarıyoruz. Kesinlikle yasak diye bir şey yok ama kararında dozunda ve yağsız tüketmelerini bunları da haşlama ya da buharda pişirmelerini öneriyoruz. Kavurma ya da kızartma yöntemi ile tüketilen etler hastalarda çarpıntı ve diğer rahatsızlıkların temelini oluşturabilir" diye konuştu.  

 BAYRAM ZİYARETLERİNDEKİ İKRAMLARA DİKKAT! 

Kurban etlerinin hemen tüketilmemesi, en az bir gün bekletildikten sonra pişirilmesinin en doğrusu olduğunu belirten Dr. Cömert, hemen tüketilen kurban etlerinin mide ve bağırsak sistemine aşırı yük getirdiğini vurguladı.   Beyaz tehdit!  Bayram ziyaretlerinde ikramların önemine de değinen Dr. Cömert, özellikle kalp damar ve tansiyon rahatsızlığı bulunan hastaları uyarıp, "Bayram ziyaretlerinde de ikram edilen tatlı, tuzlu ve şekerli gıdalardan uzak durulmasını tadımlık tüketilmesini öneriyoruz. Kurban Bayramı'nda aşırı et tüketimi nedeniyle göğüs ağrısı, tansiyon, çarpıntı gibi şikayetlerle hastalarımız özellikle ilk gün acillere başvuruyor. Bu nedenle bayramın ilk günü acilde geçirmek istemeyenlere dikkatli olmalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu. Tansiyon ve kalp hastları dikkatli olmalı.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim