• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Tanjevic dönemi sona erdi

A Milli Basketbol antrenörü Tanjevic istifa etti.
EuroBasket 2013'te alınan kötü sonuçlar sonrasında turnuvaya veda eden 12 Dev Adam'ın antrenörü Bogdan Tanjevic bir basın toplantısı düzenledi... Toplantıda Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Menajer Harun Erdenay ve milli takım kaptanı Hidayet Türkoğlu da yer aldı. Turgay Demirel, koç Bogdan Tanjevic'in istifasını kabul ettiğini açıkladı...
 
TRUGAY DEMİREL: MADALYA ALMAK İÇİN GİTMİŞTİK
 
Bu toplantıyı şimdi yapmayı planlamıyorduk. Pek çok bakımdan 2013 EuroBasket'in anlamı vardı. Bu zamana kadar alamadığımız bir madalyayı almak için hazırlıklara başladık. Bu süreç, son güne kadar tüm basketbol severlerin yakın ilgisine de mazhar oluyor. Biz de bu sene ekip olarak ülkemizi sevindirmek ve kenetlemek için yola çıkmıştık. Bunun için de koç ile ilgili yaptığımız toplantıda herkesin teknik kadronun radarında olacağını söylemiştik. Tanjevic’e sizin huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepimiz bu şampiyonaya madalya almak için gittik. Herkesin hedefinin böyle olduğuna sizlerin inandığını düşünüyorum.
 
TANJEVİC'İN İSTİFASI KABUL EDİLDİ
 
Milli takımımızın teknik yapılanması ile ilgili yeni bir değişikliğe gidiliyor. Tanjevic’in istifasını kabul ediyoruz. Herkesin önünde Bogdan Tanjevic'e teşekkür ediyorum. Kendisine hem Türk hem de dünya basketboluna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Bize olan sevgisi saygısı her zaman devam edecek. Ben inanıyorum. Kendisinin İstanbul'da evi de var. Bizlerden uzaklaşmayacak. Bir diğer önemli kararımız milli takımlardaki taktik ve stratejilerimizi değiştirmek olacak. Geldiğimiz noktada yaptığımız yanlışlar neler ve bunları nasıl düzeltebiliriz; bunu değerlendireceğiz. Sadece federasyon olarak değil basketbol ailesinden görüşler alacağız. Bildiğiniz gibi 16 yaş takımımız Avrupa Şampiyonu oldu. Bu sene de 18 yaş takımı Avrupa Şampiyonu oldu. Eğer onların önlerindeki bir iki senesini düzgün bir şekilde yönetirsek büyük başarılar getirebilirler.
 
DEMİREL: "HİDAYET BÜYÜK ÖZVERİ GÖSTERDİ"
 
Hidayet, NBA'de Dirk Nowitzki'den sonra en çok forma giyen avrupalı oyuncu. Milli takıma sakatlıklar dışında her zaman katıldı, bütün süreçlerde arkadaşlarına destek oldu. Milli takım formasını 300 kezden fazla giydi.
Bu ülkenin çocuklarına, gençlerine örnek oldu. Hidayet bu turnuvada çok oynamak istiyordu. Bizde bunun için turnuva öncesinde çalıştık. O da 5 ay önce doğmuş kızına daha doymadan milli takım kampına katıldı. Büyük özveri gösterdi. Göstermiş olduğu son turnuvadaki kötü performans bu spora katkılarını, olumlu performasnlarını unutmamızı etkilemez.
 
BOGDAN TANJEVİC: HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
 
"Öncelikle bu sonuçtaki tüm sorumluluğu üstüme alıyorum. Ben açıkçası ikinci tur ve çeyrek final maçlarına daha fazla hazırlık yapmıştım. Turnuvanın başlamasına 2 gün kala bizim kondisyon çalışmalarımız devam ediyordu, oyuncularımız da bunları yüzde 100 ile yapıyordu. Ben ilk turu kolay geçeceğimizi sonrasında da takımın yüzde 100 ile hazır olacağını düşünüyordum. Hidayet çok iyi bir hazırlık süreci geçirdi ve takıma çok iyi bir liderlik yaptı. Ailem gibi gördüğüm herkese teşekkür ediyorum. Ülkemi seviyorum. Her şey için tekrar herkese teşekkür ediyorum.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim