• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Tanıtım Günleri Başarılı Geçti

Tanıtım Günleri Başarılı Geçti
Bitlis'in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, 25-28 Aralık tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen "Bitlis...

Bitlis'in Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, 25-28 Aralık tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen "Bitlis Tanıtım Günleri'ni değerlendirdi.

İlçedeki gazetecilere tanıtım günlerini değerlendiren Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban, istenilen verimi aldıklarını vurguladılar. Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Ahlat standının her yönüyle ilgi odağı olduğuna değinerek, "Bu yıl ikincisi 25-28 Aralık tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen Bitlis Tanıtım Günleri ilçemiz adına son derece faydalı oldu. Bu programdan önce ilçemizde Belediye Başkanımız, STK'lar, oda başkanları ve daire amirlerimizle beraber ilçemizi en iyi nasıl temsil edebiliriz diye toplantılar yapmıştık. Bu toplantıda alınan kararların tanıtım günlerinde olumlu tezahürlerini gördük. Çok güzel bir sergi çalışmamız oldu. İlçemizi tanıtan fotoğraf sergisi açtık. Bu oldukça dikkat çekiciydi. Ahlat'ta üç tane fotoğraf derneği var. Bu derneklerin muazzam bir arşivi var. Üç dernekten topladığımız fotoğraf arşivinden Ahlat'ı en iyi şekilde temsil edecek 80 fotoğraftan oluşan fotoğraf sergisi açtık. Standımızı ziyaret eden misafirlerimiz, sergilenen fotoğraflar sayesinde Ahlat'ı tanıma fırsatı buldu. Ahlat hakkında kısa bilgiler olan, Ahlat'ın medeniyet tarihindeki, kültür tarihindeki yeri ve katkılarını anlatan, tarihteki önemini anlatan kısa notları "Ahlat Hakkında Bunları Biliyor musunuz?" başlığı adı altında iki adet rollup banner vasıtasıyla standımızın giriş ve çıkışına astık. O da oldukça dikkat çekiciydi. Belediyemiz ile birlikte hazırlayarak ikram ettiğimiz yöresel ürünlerimiz oldukça beğeni topladı. Bunun haricinde geçen yıl bir proje kapsamında hazırladığımız ve hem daire amirlerinden hem de esnaf ve sanatkarlarımızdan oluşan Ahlat Kaymakamlık Korosu adeta tanıtım günlerinin gündemine oturdu. Ahlat hepimizin malumu olduğu üzere bağrından 84 türküyü çıkarmıştır. Belki başka il ve ilçelere nasip olmayan bir zenginliğe sahiptir. Bu zenginliği de tanıtım günlerinde sergileme imkanı bulduk. Hem Ahlat standının içerisinde hem de büyük konser alanında türkülerini seslendiren koromuz büyük beğeni topladı. Önemli misafirlerimiz geldi. İzmir Valisi ve eski Ahlat Kaymakamı Mustafa Toprak Beyefendi standımızı şereflendirdi. Kendisinin Ahlat'a çok fazla hizmeti geçmiş ve halen hakkında övgüyle bahsedilen bir idari amirdir. İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın halen daha Ahlat'a muazzam bir sevgisi var. Ahlatlıların da vali beye karşı hiç yitirmedikleri güzel bir muhabbetleri var. İzmir, Manisa ve Aydın bölgelerinde oldukça fazla Ahlatlı yaşıyor. Tanıtım günleri münasebetiyle bu bölgelerde bulunan hemşehrilerimiz standımızı ziyarete geldiler. Tekrar bir buluşma ve kaynaşmayla birlikte standımız adeta bir festival alanına dönüştü. Orada fazla hemşehrimizin bulunması ve tanıtım günlerine iyi hazırlanmamız dolayısıyla birçok standın önündeydik" dedi.

Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban ise, tanıtım günlerine Ahlat olarak çok iyi hazırlandıklarını ve genel olarak çok iyi tanıtım yaptıklarını belirterek, "Tanıtım günleri gerek kaymakamlığımızın gerekse belediyemizin ciddi anlamda önem verdiği konulardan bir tanesidir. Bu konuda da beraber hareket ettik. Özellikle tanıtım günleri ile ilgili çalışmalarımızda kaymakamlığımız ve belediyemizle elbirliği içerisinde perçinleştiriyoruz. Malumunuz ilkini Ankara'da, daha sonra İstanbul ve İzmir'de tanıtım günleri düzenlendi. Bu yıl da ikincisini gerçekleştirmiş olduk. Tanıtım günlerinde hedef kitle bizim için oldukça önemliydi. İç kültürümüzü, değerlerimizi, mirasımızı bilmeyen İzmir'de bulunan insanlara götürdük. Basın aracılığıyla tanıtımımızı Türkiye'ye duyurduk. Ama bir başka boyutu var çok daha anlamlıdır. Yakın tarihe kadar ciddi göç vermiş adreslerden biri olmamız itibariyle İzmir'de ciddi anlamda Ahlatlıların olduğunu gördük. Bitlis il ve ilçeleri içinde bu geçerlidir. Onlarında Ahlat ile bağlarını daha sağlam bir boyuta taşımak, kopmamasını sağlamak ve bizim içinde bir Sıla-i Rahim gibi değerlendiriyoruz. Yani hedef kitlelerimize ulaşma anlamında yaptığımız çalışmalar çok doğru neticeler vermiştir. Gerek Kaymakam Bey ile ekibinin gerekse belediye ekibimizin paylaşımlarından gelen olumlu sonuçları gördük. Ancak tanıtım bizim için sadece bugünlerle sınırlı değil. Allah nasip ederse bu yıl önemli bir festival programımız var. Her yıl yaptığımız Ahlat-Avrasya Kültür Buluşması'na geçen yıl ülke genelinde yaşanan olumsuz hadiselerden dolayı ara vermek zorunda kaldık. Uluslararası bir şenliğimizde var ve tanıtımda önemli bir rol oynuyor. Burada etkinlik kapsamları da oldukça geniş. Müzikten spora, ressamlara, fotoğrafçılara ve sanatçılara ulaştığımız bir alan. Diğer bir konu tanıtımda başta sayın kaymakamımız, bizler, basın mensupları, STK'larımız, halkımız bunu bir kompozisyon gibi ele alarak tanıtıma kuvvet vermelidir. Buralar inşallah turizme dayalı bir hamle yapacaksa, bunun altında yatan ana unsur tanıtım mevzusudur. İlçe olarak bu konuda başarılıyız. Bitlis tanıtım günleri vesilesiyle başta Bitlis Valisi Sayın Ahmet Çınar, Milletvekilimiz Sayın Vedat Demiröz ve İlçe Kaymakamımız Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim