• BIST 9583.75
  • Altın 2475.659
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.5705
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Taner Yıldız: Trafoya kedi girdi

Taner Yıldız: Trafoya kedi girdi
Enerji Bakanı Taner Yıldız, yerel seçimlerin yapıldığı 30 Mart'ta yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili açıklama yaptı.

Bakan Yıldız, 'Espri yapmıyorum trafoya kedi girdi. Bu ilk kez yaşanmadı. Bunu seçime bağlamak yanlış' dedi. İşte Bakan Yıldız'ın açıklamalarından satır başları:

"ELEKTRİK DİREKLERİNİN ARKASINA SIĞINMAYALIM"

Biz vatandaşımızın her türlü kararına saygılıyız. Vatandaşımızın seçimine saygı duymamız lazım. Biz bununla alakalı seçim sonuçlarına gölge düşürmeye çalışanları biraz da tebessümle karşılıyoruz. Oyları etkileyecek bir unsur söz konusu değildir. İl ve ilçelerde çok kısa 10 dakika 15 dakika geçici kesintiler yaşanmıştır. Elektrik direklerinin arkasına sığınmayalım.

Yıldız, "Oy tasnifini etkileyen bir olumsuzluk yaşanmadı. Seçim sonuçlarına gölge düşürmeye çalışanları tebessümle karşılaşıyoruz" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, seçim günü yaşanan elektrik kesintilerinin ardından ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yaptı. Yıldız, "Oy tasnifini etkileyen bir olumsuzluk yaşanmadı. Gezi parkında ağaçların arkasına sığınan insanlar bugün elektriğin arkasına sığınmaya çalışmaktadır. Bunu son derece yanlış buluyorum. Eskişehir’de buradaki vatandaşımız muhalefet partisine oy verdiler. Elektrik kesildiği için alamadık demek yanlış teşhis. Sonuçta vatandaşımızın tercihine saygı duymamız lazım. İtiraz edilen bölgelerde muhalefet partileri kazandı. Seçimde kendisini başarılı göremeyenlerin elektrik kesintilerinin arkasına saklanması dersinde başarıl olamayan öğrenciye benzetiyorum. Erzurum’da kar yağdı. Biz buna bahar muamelesi yapmayız. Biz bununla alakalı seçim sonuçlarına gölge düşürmeye çalışanları biraz da tebessümle karşılaşıyorum. Bununla alakalı gerekli açıklamalarımızı yaptık. Elektrik arkasına sığınmayalım. Bu geçen ay da oldu. Bunları seçime bağlamak yanlış" dedi.

'TRAFOYA KEDİ GİRDİ'

Bakan ciddi olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Arkadaşlar espri gibi kabul etmeyin lütfen. Bir trafo merkezine kedi girdi ve kısa devre yaptı. Yaklaşık 3,5-4 metreden atlayan bir kedi bunu yapabiliyor. Bu geçen ay da seçim öncesinde de olmuştu.  Bunu seçime bağlamak yanlış.''

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim